• Home
  • Zoet
  • Brownie cupcakes met een hartje van framboos
0 0
Brownie cupcakes met een hartje van framboos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
fondant chocolade gallets van Jacques
65 g ongezouten boter
125 g suiker
1 snuifje zout
3 bio eieren
65 g bloem
30 g cacaopoeder
Voor de afwerking
1 bakje frambozen
150 g bloemsuiker
chocolade
Dark pearls Jacques
papieren cakesvormpjes
1 muffinbakvorm

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Brownie cupcakes met een hartje van framboos

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Voor de afwerking

Directions

Share

Een post uit de oude doos …

Patisserie is niet mijn sterkste kant maar ik wil toch wel een kansje wagen met de wedstrijd van Jacques. De opdracht is cupcakes creëren met de nieuwe Dark Pearls. De winnaar wint een kooksessie met de hoofdpatissier van “Comme chez Soi”. Niet mis als je het mij vraagt. Jullie kunnen stemmen via de Facebookpagina van Choco Jacques. Het aantal ‘likes’ is voor 50% beslissend, de rest is aan een professionele jury.  Ik heb gekozen voor brownie cupcakes met een fris zoetzuur hartje van framboos. Voor mij een perfecte match.

Met de starterskit die ik ontving was het ook logisch om met chocolade aan de slag te gaan. Naast een spuitzak en een muffinbakvorm was die gevuld met een blok fondant kookchocolade, fondant gallets en Dark Pearls (krokante bolletjes met een laagje chocolade).

Meer zoet? Neem hier een kijkje.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor 180°.  Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Roer er het zout en de suiker onder tot een mooi egaal geheel. Roer er vervolgens de geklutste eieren onder. Zeef het cacaopoeder en de bloem boven het chocolademengsel en vouw onder de chocolade.

2
Done

Leg de papieren cakevormpjes in het muffinbakblik en vul ze voor ¾ met het chocolademengsel. Plaats gedurende 20 à 25 minuten. Prik als controle met een metalen prikker in het midden van de cupcakes. Als er niet meer te veel vulling aan de prikker blijft kleven zijn de brownies goed (ze mogen in het midden nog een beetje ‘nat’ zijn).

3
Done

Laat de cupcakes afkoelen. Houd enkele frambozen achter als garnering en pureer de rest fijn, wrijf ze door een zeef en bewaar enkele lepels voor het glazuur. Maak voorzichtig een holte in de cupcakes die je een glazuurlaagje gaat geven. Giet in de holte een beetje van de frambozencoulis.

4
Done

Meng voor de frambozenglazuur de bloemsuiker met een beetje frambozencoulis tot een smeerbare massa ontstaat (niet te vloeibaar).

Bestrijk een aantal van de gevulde cupcakes met de frambozenglazuur en de andere gevulde met een laagje gesmolten chocolade. Terwijl het glazuur nog niet hard geworden is, garneren met de pearls en met de frambozen. De ongevulde cupcakes laat je zo.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lekkere boontjes
previous
Lekkere boontjes
next
quiche met ham, witloof en kaas
Lekkere boontjes
previous
Lekkere boontjes
next
quiche met ham, witloof en kaas

Add Your Comment