Ingredients
-
voor 2 pizze pizzadeeg
-
200 g lamsgehakt
-
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
-
1/2 gesnipperde ui
-
2 tomatenontveld en ontpit en in blokjes gesneden
-
2 theelepels kaneelpoeder
-
1 mespunt paprikapoeder
-
1 mespunt gemalen kardemom
-
1 mespunt korianderpoeder
-
1 mespunt gedroogde gember
-
1 mespunt chilipoeder
-
peper en zout
Directions
De Libanese keuken spreekt mij om de één of andere reden wel aan. Ze gebruiken net als in de Indiase keuken (één van mijn favorieten) veel kaneel. Deze mini pizza’s worden met lamsgehakt belegd en achteraf giet men er enkele druppels granaatappelsiroop over, maar een beetje citroensap kan ook.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
© foto Pixaby – Hardy Kloßek
Steps
1
Done
|
Rol de pizzabodems uit en druk er met behulp van een ring of een glas 15 rondjes uit. Leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°. |
2
Done
|
Doe het vlees met de tomaat, peterselie en ui in een foodprocessor en hak het fijn. Meng de specerijen eronder. Verdeel het gehaktmengsel over de pizzabodempjes en bak 7 – 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. |