0 0
Lams met asperges, morieljes en tuinbonen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 - 3 lamscarré zie hier voor het recept: http://kookleefgeniet.be/recipe/1704/
12 witte asperges
200 g gedopte tuinbonen
12 gedroogde morieljes
1 kopje gevogeltefond
sherry
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lams met asperges, morieljes en tuinbonen

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Lams met seizoensproducten zoals morieljes, verse asperges en tuinbonen of labbonen is eerder klassiek. Door de tuinbonen dubbel te doppen, zijn ze lichter verteerbaar en ook aantrekkelijker qua uitzicht. De morieljes, die vers als particulier minder snel te vinden zijn kan je wel gedroogd kopen en laten weken in water. Verse zijn natuurlijk lekkerder. Bij meer gangen etentjes werk ik altijd vooruit, zodat ik net voor het serveren alleen nog moet bakken, opwarmen en afwerken. Op die manier kan ik zoveel mogelijk van het gezelschap genieten. Groenten worden op voorhand geblancheerd of kort gekookt en onder koud water afgespoeld, zodat ik ze enkel even moet aanbakken of opwarmen, zoals in dit geval in een beetje kippenfond. Wanneer ik groenten stoom, doe ik dat wel à la minute. Vlees en vis worden ook pas klaargemaakt vlak voordat er aan tafel wordt gegaan.

Klik hier voor het recept voor de vleesbereiding

Serveer bij deze lams met asperges, morieljes en tuinbonen een klassieke aardappelgratin, maar leg er alvorens te gratineren plakjes tomaat op en bestrooi die met geraspte Parmezaan.

Wijn: ‘Si Mon Père Savait’ van Bernard Magrez – Côtes du Roussillon

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Schil de asperges en verdeel in stukken van ca. 2,5 à 3 cm. Kook de aspergestukjes bijtgaar in licht gezouten water, voeg de ‘kopjes’ iets later toe dan de rest, anders worden ze te zacht. Schep ze uit het kookwater en spoel af onder ijskoud water. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik. Kook de tuinbonen in ca. 8-10 min. gaar in licht gezouten water, giet ze af en spoel ze eveneens af met koud water. Laat de bonen een beetje afkoelen en verwijder de velletjes. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik.

2
Done

Week de morieljes een uurtje in kokend water. Giet af en spoel grondig zodat alle zandresten verdwenen zijn. Verhit een klontje boter in een pan en bak de paddenstoelen enkele minuten. Blus de pan met een scheutje sherry, laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Breng in een steelpannetje de kippenfond aan de kook en laat lichtjes inkoken. Voeg de asperges en tuinbonen toe en warm de groenten hierin op. Breng op smaak met peper en zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
souvlaki, melazanno, auberginedip, geroosterde groenten
previous
Zomerse mezze
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
next
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
souvlaki, melazanno, auberginedip, geroosterde groenten
previous
Zomerse mezze
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
next
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel

Add Your Comment