Ingredients
-
1,5 à 2 lamscarré
-
boter
-
olijfolie
-
peper en zout
-
sherry
-
150 ml lamsfond
-
8 - 12 witte asperges
-
2 - 4 jonge wortelen
-
een tiental sluimererwten
-
6 gekookte krielaardappelen
-
2 takjes citroentijm
Directions
Eenvoudige gerechten zijn vaak het lekkerst, maar ze moeten goed klaargemaakt worden, de producten moeten vers zijn en van goede kwaliteit. In dit gerecht komen vooral de pure smaken van het lams en de seizoensgroenten tot uiting. Geserveerd met in de schil gekookte krielaardappeltjes en een simpele jus.
Meer lamsgerechten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200° C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit een klontje boter en een scheutje olie in een ovenvaste pan en schroei het vlees aan alle zijden dicht. Plaats de pan vervolgens 8 minuten (uiteraard met de beentjes omlaag – wie de afgelopen weken naar ‘Mijn Restaurant’ keek, weet waarom) in de voorverwarmde oven op 200°. Neem het vlees uit de pan en laat het minstens 5 minuten verpakt in aluminiumfolie op een warme plaats rusten. Giet het braadvet uit de pan, blus met een scheutje sherry en de fond, laat inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Terwijl het vlees in de oven staat, de groenten gaar stomen. Doe ze daarna over in een pan of pot, voeg een klontje boter toe en de citroentijm en breng op smaak met peper en zout. |
3
Done
|
Snijd het vlees aan, leg op 2 voorverwarmde borden 3 tot 4 stukjes (koteletjes) vlees, de aardappeltjes en de groenten. Werk af met een beetje jus. |