1 0
Panna cotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 dl volle melk
5 dl volle room
1 zakje vanillesuiker
2 vanillestokje
1 kaneestokje
80 g + 5 el suiker
2 x 4g gelatineblaadjes
500 g rabarber
5 dl cranberrysap kan vervangen worden door water
8 aardbeien
1 sinaasappel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Panna cotta

met een soepje van rabarber

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Er verschijnt hier zelden iets zoet, omdat ik zelf geen zoetekauw ben. Mijn partner daarentegen is verzot op zoetigheden en daarom maakte ik deze week dit royale dessert. Twee jaar geleden plantte ik een struikje rabarber, dat inmiddels is uitgegroeid tot een gigantische struik. Het werd daarom hoog tijd om er iets mee te doen. De aardbeien in de tuin zijn nog niet rijp, maar ik had er nog enkele gekochte in de koelkast liggen, die verwerkte ik samen met een sinaasappel in het koude vruchtensoepje. Panna cotta, wat in het Italiaans niet meer wil zeggen dan gekookte room is heel eenvoudig en snel te bereiden. Je kunt er allerlei smaken aan toe voegen. Gaande van chocolade, koffie, vruchten, etc. Er zijn zelfs hartige panna cotta varianten (bloemkool, erwten, broccoli, etc.), die in voorgerechten of hapjes verwerkt kunnen worden.

 

Steps

1
Done

Panna cotta

Week de gelatineblaadjes in koud water. Schraap het ‘merg’ uit 1 vanillestokje. Breng melk, room en 5 el suiker, vanillesuiker en vanillemerg op een zacht vuurtje aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken. Neem van het vuur, knijp de gelatine uit en los al roerend op in het warme roommengsel. Giet de panna cotta in vier timbaaltjes of vormpjes en laat gedurende minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

2
Done

Soepje

Schil de rabarber en snijd in blokjes. Pel en snijd de sinaasappel a vif (in partjes zonder witte velletjes). Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en snijd ze in vier. Doe de rabarber in een kookpot, voeg water, suiker en cranberrysap toe en breng aan de kook. Voeg de aardbeien, merg van de vanillestok en het kaneelstokje toe en kook op een zacht vuurtje tot de rabarber gaar is. Neem van het vuur en meng er de in stukjes gesneden sinaasappel onder en het vrijgekomen sap. Laat afkoelen.

3
Done

Afwerking

Verdeel het soepje over vier diepe borden en stort in elk bord de panna cotta. Werk eventueel af met een halve aardbei en een blaadje munt of melisse.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Tajine met lamsgehaktballetjes, feta, tuinbonen en ei
next
Quiche met tomaat, Chorizo en feta
previous
Tajine met lamsgehaktballetjes, feta, tuinbonen en ei
next
Quiche met tomaat, Chorizo en feta

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here