Ingredients
-
500 g broccoli
-
1 liter groentebouillon
-
200 ml room
-
250 g ricotta
-
bloem
-
1 ei
-
3 eetlepels geraspte parmezaan
-
peper en zout
Directions
Deze broccolisoep met gnocchi van ricotta serveerde ik lang geleden tijdens een etentje met vrienden. Gewone aardappel gnocchi zijn soms nogal zwaar, maar deze zijn super licht. Het is een recept van mijn oude blog, maar de foto was echt niet meer up to date, vandaar deze geleende foto by Annie Spratt on Unsplash
Als je van broccoli houdt, moet je zeker deze broccoli met krieltjes en gepocheerd ei eens proberen. Eén van mijn favoriete vegetarische gerechten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze gaar in de bouillon en room. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. |
2
Done
|
Meng in een kom alle ingrediënten voor de gnocchi. Breng licht gezouten water aan de kook. Om de gnocchi te vormen, gebruik je 2 koffielepels. Laat de gnocchi één voor één in het water glijden en ze 3 minuten of tot ze komen bovendrijven. Koel de gnocchi onmiddellijk af in ijswater. Leg ze vervolgens op een met olie bestreken bord. Opgelet: de gnocchi zijn zeer delicaat. Het water mag niet te hard koken en je haalt ze er het best één voor één uit. Verdeel de soep en de gnocchi over 6 soepborden of –kommetjes. Bestrooi naar wens met parmezaan. |