Ingredients
-
300g kipfilet
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 cm verse gember
-
1 rode paprika
-
1/2 broccoli
-
1 paksoi
-
50 g ongezouten, geroosterde pinda's
-
2 eetlepels donkere sojasaus
-
2 eetlepels geroosterde sesamolie
-
2 eetlepels lichte sojasaus
-
2 eetlepels zoete chilisaus
-
1 theelepel sambal
-
2 lente-ui
-
4 porties gestoomde rijst
-
zoetzure saus
-
2 eetlepels lichte sojasaus
-
2 eetlepels donkere sojasaus
-
2 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
-
1 eetlepel honing
-
2 eetlepels zoete chilisausloempiasaus
-
2 eetlepels maïzena
-
20 ml koud water
Directions
Dit soort gerechten kan ik elke dag eten. Je maakt zo’n wok met kip en groenten trouwens in geen tijd, dus ideaal voor door de week. Vaak smaken ze zelfs beter dan de bij de doorsnee afhaal Chinees. In deze wok met kip, groenten en pinda’s in zoetzure saus zit wat paprika, broccoli en ui, maar je zou er ook nog prinsesboontjes, waterkastanjes, shiitakes en wortels bij kunnen doen. De paksoi werd gegrild en er apart bijgegeven, maar je zou die ook onder de saus kunnen mengen. Wie liever vegetarisch eet vervangt de kip door tofu of tempé.
Probeer ook mijn andere favoriet Kip met pinda’s of kung pao chicken. Je vindt hier meer Aziatische en wok gerechten.
De ingrediënten vind je makkelijk in de betere supermarkt zoals AH, Delhaize, Jumbo … Wokken en andere toebehoren koop je bij bol.com
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Snij de kipfilet in hapklare blokjes en doe ze in een kom. Schenk hier 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels donker sojasaus, en 2 eetlepels sesamolie bij. Schep goed om en laat de kip liefst een uurtje marineren. Niet zoveel tijd? Laat ze dan staan terwijl je de rest voorbereidt. |
2
Done
|
Pel de ui en de knoflook, schil de gember. Snij de ui grof, rasp de look en gember. |
3
Done
|
Verwarm een scheutje olie in een wokpan en fruit hierin de ui aan. Voeg de paprika en broccoli toe en rasp de knoflook boven de wok. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de kip met de marinade toe bak rondom mooi bruin en gaar. |
4
Done
|
Haal de stelen van de paksoi los en snij de harde witte kern weg. Was de stelen, laat ze uitlekken en dep ze dan goed droog. Besmeer met een beetje sesamolie en grill ze in een hete grillpan tot ze mooie strepen krijgen en net wat gaarder zijn geworden. Breng op smaak met peper en zout. |
5
Done
|
Meng de ingrediënten voor de saus. Giet ze bij de kip, alsook de sambal, de azijn en zoetzure chilisaus. Laat even doorkoken op in te dikken. Serveer de kip met groenten en zoetzure saus samen met gestoomde rijst en gegrilde paksoi. Werk het gerecht af met fijn gesneden lente-ui en geroosterde pinda's. |