Ingredients
-
400 - 500 g spaghettiglutenvrije
-
olijfolie
-
1 kleine ui
-
1 rode Spaanse peper
-
2 tenen look
-
5 ansjovis
-
1 blik tomatenstukjes
-
1 eetlepel oregano
-
100 g ontpitte zwarte olijven
-
2 eetlepels kappertjes op zoutgespoeld
-
peper en zout
Directions
Ooit nodigde ik op een doordeweekse dag enkele vrienden uit om te komen lunchen. Het werd een hele gezellige middagpauze en deze pittige spaghetti alla puttanesca (hoerenspaghetti) viel erg in de smaak. Waar de pasta zijn naam aan denkt weet niemand met zekerheid want er gaan de meest uiteenlopende verhalen de ronde.
Intussen ben ik helaas glutensensitief, maar ik heb gelukkig lekkere glutenvrije pasta gevonden bij Barilla en Rummo.
Zin in meer pasta, kijk dan hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de pasta in licht gezouten water al dente. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan, voeg de ui, look en het pepertje toe en bak zachtjes tot de ui glazig is. Roer er vervolgens de ansjovis onder tot die ‘gesmolten’ is. Doe de tomaten, olijven en kappertjes erbij. Breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Laat zachtjes koken, tot de olie bovendrijft. Indien de saus te ‘droog’ lijkt, kan je een beetje pastawater toevoegen. Neem van het vuur, roer er nog een scheutje olijfolie onder en meng de pasta eronder. Serveer naar keuze met geraspte parmezaan. |