Ingredients
-
125 g boter
-
100 g Tagatesse
-
2 citroenen (geraspte schil en sap)
-
limoen (geraspte schil en sap)
-
2 bio eieren
-
1 eidooier
Directions
[avatar user=”Guy” /]
Lemon curd is een lekkere citroenbasis voor desserts, cheesecakes enz. Je kunt de citroen ook vervangen door andere fruitsoorten zoals mango, sinaasappel, passievruchten enz. Deze curd is gemaakt met Tagatesse, een natuurlijke suikervervanger.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Doe de boter, suiker, het sap en de geraspte schil van de citroenen en de limoen in een hittebestendige kom en roer goed door elkaar. Verwarm de kom au bain-marie tot de boter gesmolten is. Neem de kom van de kookpot, voeg de eieren en de eidooier toe en klop het mengsel goed door elkaar. Zet de kom terug op de bain-marie, verwarm tot 80°C en blijf goed roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Het is heel belangrijk dat je het mengsel niet laat koken, dan krijg je eerder roerei en dat kan je niet meer gebruiken. Haal de lemon curd van het vuur als deze dik genoeg is en giet deze door een zeef. Giet de curd in een gesteriliseerde pot en bewaar hem in de koelkast. |