0 0
Tapijtschelpen met zeekraal en grijze garnaal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
12 tapijtschelpen of palourdes
1 glas droge witte wijn
1 teentje look
peper en zout
250 g zeekraal
1 klontje ongezouten boter
250 g grijze garnalen (handgepeld)
Voor de saus
2 eidooiers
sap van 1/2 citroen
1 scheutje water
100 g koude boter (zonder zout)
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tapijtschelpen met zeekraal en grijze garnaal

Cuisine:

Ingredients

  • Voor de saus

Directions

Share

Een tijdje geleden maakte ik dit voorgerechtje met tapijtschelpen of palourdes. Deze schelpdiertjes zijn een beetje taai, je mag ze dus zeker niet te lang laten garen of stomen. Je kunt hetzelfde recept ook met kokkels of zelfs mosselen proberen.

Steps

1
Done

Roerbak de gewassen zeekraal in een klontje boter gedurende enkele minuten breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

2
Done

Maak de saus door de eidooiers met het citroensap en het water in een steelpan te doen. Klop eerst alles met een garde los en zet de pan vervolgens op een laag vuurtje. Blijf kloppen tot de dooiers mooi gebonden zijn. Let op het vuur mag echt niet hoog staan, anders krijg je roerei. Je kunt het ook au-bain-marie, maar het water mag dan ook niet koken.  Haal de pan van het vuur en roer er de klontjes koude boter door. Breng op smaak met peper en zout.

3
Done

Stoom de schoongemaakte schelpen in de witte wijn met knoflook tot ze open gaan. Schik de schelpen met de zeekraal en werk af met de saus en de grijze garnaal.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Winterse wortelsoep
previous
Winterse wortelsoep
zalm
next
Rauwe zalm (sashimi) met een krokant gebakken uienkorstje
Winterse wortelsoep
previous
Winterse wortelsoep
zalm
next
Rauwe zalm (sashimi) met een krokant gebakken uienkorstje

Add Your Comment