Ingredients
-
5 teentjes look
-
250 ml olijfolie
Directions
Wij bakken onze gerechten waar look in hoort meestal in deze zelfgemaakte knoflookolie, omdat lookolie beter verteert dan verse look. Wie low fodmap eet of maaglast heeft na het eten van look kan deze knoflookolie als vervanging gebruiken. Zo heb je wel de smaak van knoflook, maar niet de nadelen.
Knoflookolie maken is heel simpel. Zorg dan ook dat je altijd een voorraadje klaar hebt staan…
Meer handige basis recepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Neem 5 teentjes look en pel ze. Snij ze in stukken. Zorg ervoor dat je deze stukken makkelijk door een flessenhals kunt steken of doe ze voorlopig in een bokaal met schroefdeksel. Ze moeten na 3 dagen immers ook weer makkelijk uit de fles kunnen. |