1 0
Zelf knoflookolie maken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 teentjes look
250 ml olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelf knoflookolie maken

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Pittig
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wij bakken onze gerechten waar look in hoort meestal in deze zelfgemaakte knoflookolie, omdat lookolie beter verteert dan verse look. Wie low fodmap eet of maaglast heeft na het eten van look kan deze knoflookolie als vervanging gebruiken. Zo heb je wel de smaak van knoflook, maar niet de nadelen.

Knoflookolie maken is heel simpel. Zorg dan ook dat je altijd een voorraadje klaar hebt staan…
Meer handige basis recepten vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Neem 5 teentjes look en pel ze. Snij ze in stukken. Zorg ervoor dat je deze stukken makkelijk door een flessenhals kunt steken of doe ze voorlopig in een bokaal met schroefdeksel. Ze moeten na 3 dagen immers ook weer makkelijk uit de fles kunnen.
Giet 250 ml in een afsluitbaar flesje en voeg de gesneden look erbij.
Laat dit nu 3 dagen trekken. Schud af en toe.
Haal na 3 dagen de teentjes look uit de olie.
Als je de teentjes look te lang in het flesje laat, wordt de olie troebel en gaan de lookteentjes gisten!
Eventueel de olie nog even zeven en klaar.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pasta kervel scampi
previous
Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel en sinaasappel en kervelolie
next
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie
pasta kervel scampi
previous
Scampi’s met kervelpasta en jus van kervel
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel en sinaasappel en kervelolie
next
Kort gebakken zalm met komkommer, venkel, sinaasappel en kervelolie

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here