Ingredients
-
2 kg mosselenschoongemaakt
-
2 uien
-
3 tenen look
-
2 stelen groene selderijsteelenkele blaadjes bewaren
-
2 takjes bladpeterselie
-
2 gedroogde rode chilipeper
-
3 tomaten
-
enkele draadjes saffraan
-
een scheut droge witte wijnof champagne
-
olijfolie
-
peper en zout
Directions
Het was een kennis, die me laatst op het idee bracht om mosselen in een tajine klaar te maken, diezelfde dag probeerde ik het nog uit. We kochten twee kilo mosselen, maar voor de rest lagen er nog voldoende groenten in de koelkast om in het mosselgerecht te verwerken. In plaats van witte wijn of bier bij de mosselen te gieten, goot ik er een scheut champagne bij, we hadden immers net een fles geopend.
Serveer naar keuze met pasta, brood of ovenfrietjes.
Steps
1
Done
|
Fruit de uien en look aan in de olijfolie en voeg de selderij toe wanneer de ui glazig ziet. Doe er de tomaten bij, de saffraan, chilipepers en wat zout. Schep alles goed om en zet het deksel op de tajine en laat op een zacht vuurtje ca. 5 minuten garen (let wel op dat er voldoende vocht in zit, voeg er anders een beetje kokend water bij). Roer de groenten nog eens om en schik de mosselen erover. Bestrooi met peper, eventueel een beetje zout en de peterselie en selderijblaadjes. Giet de wijn of champagne erover en plaats het deksel op de tajine. Laat op een middelhoog vuur garen tot de mosselen open en gaar zijn. |