https://kookleefgeniet.be
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Allerlei
  • Vakantie in Zuid-Zweden 2

Vakantie in Zuid-Zweden 2

Posted on sep 9th, 2019
by Inge
Categories:
  • Allerlei
  • Op stap, genieten & uit eten
  • Reizen & citytrips

Je kon in het eerste deel al kennismaken met Skåne, de meest zuidelijke provincie van Zuid-Zweden. Voor het tweede deel van onze vakantie in Zuid-Zweden trokken we richting Båskemolla. Een lieflijk dorpje aan zee, waar we in Annexet på Baske logeerden. Het huisje in de tuin van de super gastvrije Madelaine en Ulf was comfortabel en smaakvol ingericht. Het was er ontzettend rustig, om maar niet te zeggen muisstil. Achteraan het huisje was er een privéterras zonder inkijk, zodat wij op een zonnige ochtend ongestoord in onze pyjama konden ontbijten. Annexet på Baske is echt wel een aanrader en een ideale uitvalsbasis.

Culinair Simrishamn

Het nabij gelegen Simrishamn is een levendig stadje met ontzettend goede restaurants. Wij aten er voortreffelijke pizza’s bij Gårdens. Ze serveren zelfs erg lekkere glutenvrije pizza. Ik nam de pizza Roma met rode biet, rozemarijnhoning, geitenkaas en walnoten. Guy had meer zin in een klassieker met ham, artisjok en rucola. Die avond regende het een beetje en er werd binnen gedekt, maar bij mooi weer moet je zeker een tafeltje in de mooie binnentuin reserveren. Het hele pand straalt een leuke ongedwongen sfeer uit en het plaatje klopt gewoon.

Österlen, de mooie vruchtbare streek in Zuid-Skåne, is bekend om zijn gastronomie. Er zijn vooral tijdens de zomermaanden heel veel eetgelegenheden, maar die zijn vaak enkel tijdens de lunch open. Daarom zakten we de twee volgende avonden opnieuw af naar Simrishamn. Aan de haven ligt hotel Maritime en in hun restaurant En Gaffel Kort eet je erg lekkere visgerechten. Guy had de zeer smakelijke zalmforel met venkel en mosseljus besteld. Ik ging voor een perfect gegaarde jaap van een schol in botersaus met rode bietjes en krieltjes in de schil. Bij elk gerecht werd er een lekkere, maar veel te dure aangepaste wijn, gesuggereerd. De combinaties waren wel perfect.

Om de hoek bij En Gaffel Kort en aan het begin van de hoofdstraat ligt Hickory’s Bistro. Opnieuw een smaakvol ingerichte zaak met een ruim verwarmd terras aan de straatkant. De keuken heeft Franse invloeden, maar is tegelijk ook creatief. Ik bestelde opnieuw vis, deze keer op houtskool gegrilde kabeljauw met coquille, rode wijnsaus, artisjok, paddenstoelen en aardappelpuree. Het gerecht had een subtiele rooksmaak en dat vond ik wel lekker. Guy was niet zo hongerig en nam genoegen met de foies gras de canard.

Ystad

We hebben natuurlijk niet alleen gegeten. Op dag één zijn we richting Ystad gereden. Fans van de politieserie Wallander zullen dit leuke stadje wel kennen. Als je in de voetsporen van Kurt Wallander wilt treden kan je bij het toeristenbureau een routekaart kopen die je naar diverse plekken uit de serie brengt. Veel leuker lijkt mij een begeleid ritje in de mooie, rode antieke brandweerauto.

Wij houden ervan om wat doelloos rond te kuieren in een stad en dat was in Ystad niet anders. De gezellige steegjes met kleurrijke vakwerkenhuizen brengen je naar leuke pleintjes en rustige parkjes. We belandden uiteindelijk op een zonnig terras en genoten er van smørrebrød en typische Zweedse gebakjes.

Ales Stenar

Op de terugweg reden we naar Kåseberga om het raadselachtige Ales Stenar te bezoeken. Deze Zweedse versie van Stonehenge is één van de grootste Vikingmonumenten. Waarom de 59 rotsblokken precies in de vorm van een schip zijn geplaatst weet men nog niet met zekerheid te zeggen. De ene archeoloog denkt dat het een grafmonument is, de andere gaat ervan uit dat het een astrologische klok is. Hoe dan ook Ales Stenar is een magische plek, die zeker een omweg waard is. De site ligt hoog boven de zee en dat maakt het extra bijzonder.

Wie van strandvakanties houdt, komt aan deze kust zeker aan zijn trekken. De mooie witte stranden zijn ongerept en een beetje vergelijkbaar met die van Zeeland. De mooiste stranden vind je o.a. in Sandhammaren en in Skanör waar felgekleurde strandhuisjes de duinen opvrolijken.

Wodka & appelcider

De tweede dag reden we de andere kant uit, richting Kristianstad. Alweer een stad die we niet echt de moeite vonden. Åhus daarentegen was wel een geweldige stop. Nochtans was de eerste indruk niet wat ik verwacht had. De grote haven ontsiert het zicht bij het binnenrijden, maar bij de jachthaven krijg je gelukkig een heel ander beeld. Aan de overkant staan prachtige villa’s te pronken en in het oude gedeelte vind je weer prachtige oude huisjes en gezellige plekjes. Wodka liefhebbers kunnen in Åhus hun hart ophalen, want het is de thuishaven van Absolut vodka, toch wel het meest bekende wodka merk ter wereld.

Drink je liever appelcider, dan moet je in Kivik en omgeving zijn. In deze streek waan je, je een beetje in Haspengouw (B). De graanvelden worden hier nl. afgewisseld met appelboomgaarden. Wat in de lente mooie bloesemtaferelen oplevert. Bij de haven van Kivik kun je bij één van de kraampjes een ijsje bestellen. Wie liever iets steviger wenst loopt bij visrokerij Buhres binnen. Deze viswinkel verkoopt allerlei visspecialiteiten en delicatessen, maar heeft ook een restaurant.

Wanneer je doorheen Skåne rijdt zie je opvallend veel handwerkwinkels en kunstgalerijen. Zou dat het gevolg zijn van de lange koude winters? Wij zijn o.a. binnengelopen bij Kaos waar je mooie handgemaakte artikelen vindt, zoals juwelen, keramiek, breigoed en kunstobjecten.

Bruisend Malmö

Onze vakantie in Zuid-Zweden hebben we afgesloten in het bruisende Malmö. Wij konden nog net de laatste avond van het muziekfestival ‘malmofestivalen’ meepikken. Het is het grootste en oudste muziekfestival van Noord-Europa en bovendien gratis. Naast muziek was er ook heel wat te beleven op culinair vlak. Malmö is een multiculturele stad en dat weerspiegelde in het foodtruck aanbod. Van Cajun tot Indiaas, van vegan tot glutenvrij… Ik at er bijvoorbeeld een gerecht met tofu op basis van lupinezaad. De Zweden staan in mijn ogen wel een stapje verder wat ecologie en gezonde voeding betreft.

Wij logeerden in het Clarion Collection Hotel Temperance. Het historische gebouw werd smaakvol ingericht en de ligging is perfect, nl. vlak in de oude stad. Vroeger was hier een gaarkeuken in ondergebracht en het lijkt alsof het hotel die traditie wilt verderzetten 😉 Als bonus serveren ze nl. elke avond een maaltijd in buffetvorm, dat inbegrepen is in de kamerprijs. Normaal zijn wij niet zo’n fan van hotelbuffetten, maar zowel ’s ochtends als ’s avonds werden hier lekkere, eerlijke en pure gerechten geserveerd. In de namiddag kon je trouwens gratis thee en koffie met een plakje cake krijgen.

Oud & nieuw Malmö

Malmö is de derde grootste stad van Zweden, maar heel gemakkelijk te voet te doen. Je hebt het charmante oude centrum met o.a. het levendige Lilla Torg, een plein met gezellige terrassen en het Form/Design Center. Er zijn veel leuke winkelbuurten zoals Drottningtorget, Södergatan, Davidshallstorg (voor vintage & tweedehands), maar ook enkele shoppingcentra zoals Emporia en Tiangeln. Wat wij allebei fijn vinden is neuzen in boetieks met ‘leuke spulletjes’, dat deden we o.a. bij Design Torget, AB Småland en Granit.

Voor het nieuwe Malmö trek je naar de Västra Hamnen. In deze architecturale buurt staat ook de 100 meter hoge Turning Torso, hét icoon van Malmö. De locatie is een voormalige scheepswerf, waar nog steeds verder gebouwd wordt aan de eerste CO₂-neutrale wijk van Europa. Auto’s worden hier verbannen, energie wordt op ecologische wijze gewonnen, de huizen zijn op een milieuvriendelijke wijze gebouwd, er zijn parkjes, etc. Bovendien heb je vanaf dit stukje Malmö zicht op zee en op de Sontbrug, de brug die Zweden met Denemarken verbindt en die bekend is van onze favoriete serie ‘The Bridge’. De flat van Saga, één van de hoofdpersonages uit deze serie, vind je hier trouwens ook. Het lijkt mij alleszins een fijne buurt voor jonge gezinnen.

Wil je even de drukte van de stad ontvluchten, ga dan wandelen in één van de vele parken. Wij maakten een avondwandeling in het romantische Kungsparken. Het is het oudste park van Malmö en hier is ook slot Malmöhus gelegen.

Wij hebben tijdens onze tiendaagse vakantie 1200 km met de auto afgelegd en 80 k gestapt en elke km was de moeite waard. Als we jullie nog niet overtuigd hebben dat Zweden het ideale vakantieland is, dan doen deze 10 redenen het misschien wel:

  1. Prachtige natuur
  2. Pittoreske dorpjes en haventjes
  3. Vriendelijke en hulpvaardige bewoners
  4. Lekker eten
  5. Rust en stilte
  6. Allemansrecht
  7. Vooruitstrevende mode & design
  8. Netheid
  9. Cultuur
    (En … deze laatste reden mag voor mij zeker niet ontbreken, want daar kunnen wij in Vlaanderen/België nog wat van leren…)
  10. Overal, maar echt overal zijn gratis propere toiletten te vinden.

Tot onze volgende reis!

  • reizen
  • vakantie
  • Zweden

Inge

Opmerking toevoegen Reactie annuleren

Hallo,

Hallo,

Fijn dat je hier bent!

Wij zijn Inge en Guy, optimisten en levensgenieters. Wij proberen onze 55+ lijven soepel te houden met wandelen. Aan natuur geen gebrek, want wij wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in het mooie Limburg.

Koken is een gedeelde passie en daarover bloggen, doen we ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt en we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen tintje of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht voor het glutenvrij dieet, maar ook als je vegetariër, flexitariër of pescotariër bent, zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

Kook, Leef, Geniet staat voor leven in balans. Evenwicht in de keuken, maar ook in ons leven. Een dagje minder werken in de week geeft ons nl. extra tijd om leuke dingen te doen, zoals reizen, cultuur snuiven, tuinieren, yoga, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in de grote kleine dingen.

Zoek op ingrediënt

Zoek op maand/jaar

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubriek muziek. Luister alvast deze ↓

 

Tags

aardappelen amuse asperges Aziatisch champignons coquilles courgette deegwaren dessert ei eieren feestelijk feta Fruit gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika parmezaan pasta pompoen rijst risotto salade soep spaghetti spek tomaat tomaten vegetarisch Veggie vis voorgerecht zalm zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Recente berichten

  • Zo maak je Mechelse koekoek met zomergroenten
  • De wereld op je bord bij Partaasch in Genk
  • Zo maak je een gezondere borrelplank
  • Wat zijn de kenmerken van een gezond persoon?
  • Dit is waarom wandelen zo gezond is

Volg ons op Instagram

kookleefgeniet

kookleefgeniet
[ DIGITALE PAUZE ] Wij lassen voor onbepaalde tij [ DIGITALE PAUZE ]  Wij lassen voor onbepaalde tijd een digitale pauze in. Het is niet de eerste keer dat ik twijfel of ik wel wil doorgaan met de blog. Jaren geleden heb ik al eens een hele lange pauze ingelast, maar toen begon het weer te kriebelen. Wie weet... In elk geval serveren wij dit jaar geen feestmenu's. Voortaan gaan wij koken en uit eten zonder foto's te nemen. Ook tijdens het wandelen en stappen zal ik niet langer mijn camera bij de hand houden. Kortom, we gaan weer lekker ouderwets doen. 😀 

Wie kookinspiratie en recepten zoekt, kan dat nog steeds op de blog vinden. www.kookleefgeniet.be

Alleszins heel erg bedankt om ons trouw te volgen. Misschien tot later...

#kookleefgeniet #digitalepauze #digitalbreak #pauze #digitaldetox #socialmediabreak #socialmediadetox
[ PINO & CLAUDIA ] Een wit hemd dragen als je pas [ PINO & CLAUDIA ]  Een wit hemd dragen als je pasta met tomatensaus gaat eten, is geen goed idee. Maar bij Pino en Claudia hebben ze daar een handige oplossing voor 😀. Vader en dochter, bekend van 'Mijn keuken, mijn restaurant ' weten hoe ze gasten moeten ontvangen. Hun passie voor Italiaans koken, proef je niet alleen, maar je voelt het ook. We hadden een heerlijke avond in dit ongedwongen huiskamerrestaurant. Niet onbelangrijk, ze hielden ook rekening met mijn glutenvrije wensen. Zeker een aanrader. 

#pinoenclaudia #mijnkeukenmijnrestaurant #italianfood #italianrestaurant #homemadecooking #glutenfree #glutenvrijgenk #kookleefgeniet
[ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen [ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen en zeekraal. We zijn terug thuis en brengen een ode aan de zee  met dit pastagerecht. Super eenvoudig, maar wel heel lekker. De basis van de saus is mosselkookvocht. Dat vriezen we nl. in. Het vocht wordt ingekookt met een scheutje room en opgewerkt met boter. De vis (tonijn, zalm en kabeljauw) is gebakken. Verder wordt dit gerecht afgewerkt met gebalanceerde zeekraal en gepelde garnalen. Smakelijk!

#glutenfreepasta #triovanvis #seafood #fish #recepten #kookleefgeniet #glutenvrij #glutenfreefoodie
[ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van [ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van 'le ville haute' vind je tal van mooie gebouwen en huizen, een basiliek, kleurrijke parkjes en gezellige restaurants. Wij proefden van streekproducten zoals soup de poisson en escargots.

#coteopale #boulognesurmer #opaalkust #herfstvakantie #france #dekust #frankrijk
In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd bli In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd blijven stilstaan. Denk de auto 's weg en je waant je in de jaren 20 van vorige eeuw. Het is vergane glorie, maar nog steeds charmant. De kleurrijke Belle Époque- en Art Nouveauvilla's zijn prachtig en een bezoek meer dan waard. 

#merslesbains #letreport #normandie #normandy #belleepoque #artnouveau #architecture #holiday #shorttrip #france #kookleefgeniet
[ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ] Een prachtig bos, [ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ]  Een prachtig bos, een statig kasteel, een eeuwenoude ruïne en  zalig weer, meer is er niet nodig om onze zondag compleet te maken. 

#visitlimburg #visitbilzen #wandeleninlimburg #wandelenindenatuur #jonckholt #kasteelwandeling #kookleefgeniet
[ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recep [ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recept van @sergioherman uit zijn boek Hommage, 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen. Zoals we van Sergio gewoon zijn, zat ook dit gerecht boordevol smaak. Heerlijk!

#sergioherman #mosselen #mosselrecept #mussels #musselrecipe #kookleefgeniet #weekendfood #weekendvibes #weekendcooking
[ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatst [ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatste tijd wat stiller, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer koken.  Zolang er gegeten moet worden, blijven we natuurlijk koken. 😀 Ik vind het bloggen wel meer en meer een opgave, vooral omdat ik overdag al professioneel met sociale media en computeren bezig ben.

Kookleefgeniet is een hobbyproject en het moet natuurlijk plezant blijven. Recepten uitwerken en posten zijn erg tijdrovend en momenteel wil ik die tijd aan andere zaken spenderen. Dus voorlopig blijft het hier en op de blog wat rustiger. Je vindt er uiteraard nog  heel veel recepten en inspiratie en ik blijf wel regelmatig posten, alleen iets minder. Alvast bedankt voor jullie begrip. 

Wat het visgerecht betreft, dat is gebakken schelvis met aardappelpuree, gestoomde prei en een beurre blanc met kervel, afgewerkt met rauwe champignons, tomaat en kervel.
[ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, [ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, maar wel de moeite om te delen. 

Voor 4-6 personen heb je het volgende nodig:
1,2 kg buikspek zonder been, velkant ingekerfd 
125 ml sojasaus
125 ml water
sap van 1 grote sinaasappel
3 reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels verse gember, fijn geraspt
2 steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 eetlepels  bruine suiker
Bloemkoolpuree voor evenveel personen en eventueel nog andere groenten. Ik serveerde er nog geroosterde worteltjes bij dat recept vind je wel op onze blog www.kookkeefgeniet.be

Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik een scherp mes om het  buikspek in 4-6 rechthoekige porties te snijden. Schik de porties strak tegen elkaar (met het vel naar boven) in een rechthoekige braadslede. Meng in een kom soja, water, sinaasappelsap, schil, gember, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker. Roer om en giet dan over het buikspek (moet het spek bijna volledig bedekken). Gaar het spek niet afgedekt in 3 uur gaar. Laat het even rusten alvorens te serveren.

Haal uit de oven, breng de resterende vloeistof aan de kook in een sauspan en verwijder overtollig vet. Bind de saus (indien gewenst) met een theelepel maïsmeel opgelost in een een beetje water.

Serveer met de bloemkoolpuree.

Thanks to @spierwinefarm for the recipe

#porkbelly #buikspek #braisedporkbelly #traaggegaardbuikspek #cookingforfriends #kookleefgeniet
[ ZONDAGWANDELING ] Alweer een prachtig en divers [ ZONDAGWANDELING ]  Alweer een prachtig en divers wandelgebied ontdekt @nationaalparkhogekempen Rond kasteel Pietersheim in Lanaken valt veel te zien en te beleven, een waterburcht, een kinderboerderij, mooie bossen enz. 

#nationaalparkhogekempen #natuurpuntlimburg #limburg #visitlimburg #wandelen #wandelenindenatuur #wandeleninlimburg #wandelendoetjegoed  #herfst #autumnwalks #blogger #sundayfunday
[ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan ma [ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan maak je snel deze pasta met scampi en artisjokharten op olie. De glutenvrije cavatelli brachten we mee uit Italië, maar je vindt hem zeker ook online. Je kunt de kleine pasta uiteraard ook vervangen door penne of fusili. ⁠
⁠
Je vindt dit en nog veel meer (glutenvrije) pastarecepten op onze blog. Volg de rechtstreekse link in onze bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#cavatelli #glutenfreecavatelli #pastarecept #snellerecepten #kookleefgeniet #glutenvrijepasta #glutenfreepasta #recept
[ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla ch [ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla chitarra. Zalig om eens niet te 'moeten' koken en zeker als je van zo'n heerlijk bord mag proeven.  Guy verwerkte glutenvrije pasta alla chitarra in dit recept van @sergioherman uit het boek Sergio's smaakmakers. Alla chitarra (gitaarpasta) verwijst naar het toestel met snaren waarmee deze pasta gemaakt wordt. Wij kochten de pasta afgelopen zomer in Italië. Het was alweer om duimen en vingers af te likken. 

#sergiossmaakmakers #kreeft #glutenfreepasta #glutenfree #lobsterpasta #glutenvrijgenieten #glutenfreefoodie #kookleefgeniet
[ GLUTENVRIJE CRACKERS ] Wij zijn steeds op zoek [ GLUTENVRIJE CRACKERS ]  Wij zijn steeds op zoek naar lekkere glutenvrije producten en soms komen die gewoon aanwaaien. Wij ontvingen afgelopen week nl. deze lekkere glutenvrije crackers van @lepaindesfleurs De crackers zijn niet alleen glutenvrij, maar ook biologisch. Ze zijn licht en knapperig en het ideale alternatief voor brood en komen in twee variaties, nl. boekweit en kastanje. 

Ik belegde de crackers met manchego kaas en homemade paprika confituur, dat recept vind op onze blog (zie link in bio) maar ook met huisgemaakte artisjokken spread en tonijnsalade. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben fan en zal de komende weken vaker lunchen met deze lichte crackers. Oh ja, probeer ook de Crousty Bio Cacahuète, een heerlijke lichte snack op basis van pinda's. 

@mrs.dieteo #gekregen #lepaindesfleurs #crackers #gkutenfreecrackers #glutenfree #glutenfreefood #glutenfreefoodie #getest #glutenvrij
[ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, kool [ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, koolrabi en gerookte zalm, het is eens wat anders. Makkelijk en snel te maken, het hoeft alleen 40 minuten in de oven. Je kunt hem zelfs een dag op voorhand maken, want de dag erna smaakt de gratin nog beter. Serveer er een fris slaatje bij en je hebt een complete maaltijd. Ik koos ervoor om een salade te maken met de jonge blaadjes van koolrabi, Chinese kool en raapstelen  uit de moestuin. Het recept vind je binnenkort op de blog.

#gratin #potatogratin #gratindelegumes #smokedsalmon #koolrabi #kohlrabi #kohlrabilasagne #kohlrabirecipes #kohlrabiauflauf #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #glutenvrij #glutenvrijgenieten #glutenvrijerecepten #glutenfree
[ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet [ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet rouwig om. Het was een drukke maand en daarom werd er weinig geëxperimenteerd in de keuken en nog minder gepost op de blog. Dit is dus september in een notendop. Op naar oktober...

#kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezondleven #gezondgenieten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
[ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gas [ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gast bij @restaurantdepoorterij Toch wel één van onze favorieten in de buurt. Wat chef Rudi Peters op het bord tovert met vooral groenten uit eigen tuin is ongelooflijk knap. Geen wonder dat ze op de 74ste plaats staan van de beste groenterestaurants ter wereld. Wij aten o.a. een tartaartje van wortel & kruiden, schelvis |prei|Anabel|dille, snoekbaars|knolselder|lamsoor| beukenzwam, varkenswang|spitskool|zoete peper|amandel, hoender|diepbeek ajuin|eekhoorntjesbrood|dragon, noten|vanille|Elstar Allemaal even lekker! 

#depoorterij #groenterestaurant #veggies #findining #bestveggierestaurant #visitlimburg #lekkerlimburgs #kookleefgeniet
[ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorin [ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorino naar een recept van @peppegiacomazza Eigenlijk moest dit pastagerecht gemaakt worden met paccheri, een grote tubevormige pasta. In glutenvrije versie helaas nog niet tegenkomen, maar Guy maakte er een eigen versie van en sneed in de plaats vellen glutenvrije lasagne in repen, ofwel stracci. Het was heerlijk! Recept vind je @njamtv 

#pasta #glutenfree #glutenfreepasta #mutti #njam #italianfood #kookleefgeniet
[ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er [ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er eigenlijk niet zo dol op, tenzij rauw en op deze manier als steak. Een dikke plak rode kool, gegaard in de oven, overgoten met balsamicodressing en met een topping van spek, Roquefort, appel en walnoten. Verrassend lekker! Je vindt het recept op onze blog, zie link in bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#food #foodporn #veggiesteak #foodblog #kookleefgeniet #foodblogfeed #recept #groentegerecht #veggies #instagood #rodekoolsteak #redcabbagesteak #glutenfree #redcabbage#lekkervanbijons
[ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en p [ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en pistachenoten. De inspiratie voor dit heerlijke ovengerecht haalde ik bij Nigella Lawson. Wie haar kent, weet dat haar gerechten makkelijk en snel te maken zijn. Ik vind het een ideaal gerecht wanneer je gasten krijgt, want je maakt het op voorhand klaar en schuift het daarna 40 minuten in de oven. Een lekker slaatje erbij en klaar! ⁠
Wil je het zelf proberen, kijk dan vlug op onze blog. ⁠
⁠
#foodgasm #delicious #foodie #instafood⁠
#chicken #recepten #watetenwevandaag⁠
#kitcheninspiration #cooking #kookleefgeniet ⁠
#food #homemade #easyrecipes ⁠
#dinnerideas #homecooking #ovenschotel
[ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte [ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte ontbijter? Maak je geen tijd om te ontbijten of krijg je 's ochtends geen hap binnen? Dan is deze Bircher muesli misschien een oplossing. Ik maak in het begin van de week een grote pot en eet er de rest van de week van. Het voordeel hiervan is dat je een potje mee naar het werk kan nemen of een kommetje eet wanneer jij trek hebt. Je kunt de muesli afwerken met geraspte appel en kaneel of vruchten die jij lekker vindt. Het volledige recept dat je dus naar smaak aanpast vind je op de blog: 
https://www.kookleefgeniet.be/recipe/een-gezonde-start-met-bircher-muesli/
Have a great weekend!

#birchermuesli #overnightoats #healthyrecipes#healthyrecipe#cleaneating#breakfast#wholefoods#mealprep#fuelyourbody #muesli #kookleefgeniet
Laad meer... Volg op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

  • Over ons
  • Privacybeleid

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN