Ingredients
-
1 stukje knolselderij
-
1 koffielepel Dijonmosterd
-
acaciahoning
-
3 eetlepels olijfolie extra vergine
-
1 eetlepel witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
1 koffielepel citroensap
-
1 koffielepel acaciahoning
-
3 takjes bladpeterselie
-
6 sprieten bieslook
-
6 basilicumblaadjes
-
1 plukje kervel
-
peper en zout
-
3 eetlepels witte geroosterde hazelnoten
Directions
Wat denk je ervan om eens een hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten te serveren? Het is een superlekker hapje, dat je perfect in een grotere portie als voorgerecht of als bijgerecht kunt serveren. Dit hapje is alweer vegan, gluten- en lactosevrij. Ik zou er ook geen vis of vlees bij kunnen bedenken, tenzij grijze garnalen.
Omdat het kerst was, had ik de knolselderij in sterren gesneden, maar je kunt natuurlijk ook rondjes uitsnijden. Het voordeel van dit hapje met knolselderij is dat je alles kunt voorbereiden. Gewoon vlak voor het opdienen de knolselderij even grillen en afwerken met de vinaigrette en hazelnoten.
Is dit hapje van knolselderij met kruidenvinaigrette en hazelnoten niet jouw ding, dan vind je zeker iets anders tussen onze andere hapjes.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snij de geschilde knolselderij uit in de gewenste vorm. Stoom of kook de knolselderij beetgaar. Giet de gekookte selderij af en laat uitlekken. Bewaar tot gebruik in de koelkast. |
2
Done
|
Maak intussen de vinaigrette door de kruiden fijn te hakken en daarna te mengen met de mosterd, honing, olijfolie, wijnazijn, citroensap en een beetje peper en zout. Hak de hazelnoten grof. |
3
Done
|
Grill voor het serveren de knolselderij in een ingevette grillpan. Schik ze op een schaal of op bordjes, druppel er wat vinaigrette over en wat gehakte hazelnoten. |