0 0
Patatas bravas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 grote vastkokende aardappelen
olijfolie
zout
De saus
1 ui
olijfolie
1 teentje look
1 blik tomatenstukjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 laurierblad
1 scheut Noilly Prat Of droge witte wijn
1 snuifje rietsuiker
Sriracha saus, tabasco, flavourmash chilisaus
1 bosje peper en zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Patatas bravas

Aardappelen in een pittige tomatensaus

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De saus

Directions

Share

Hoe eet jij patatas bravas het liefst? Met een warme pittige tomatensaus of liever met een soort pikante mayonaise of aioli? Beide kunnen lekker zijn, maar ik verkies deze patatas bravas; krokant gebakken blokjes aardappel met een pittig tomatensausje en eventueel een beetje aioli (knoflooksaus).  De aioli maak je zoals mayonaise: roer een eidooier los met geraspte knoflook en klop er druppelsgewijs olijfolie onder tot je een stevige saus hebt. Ik voegde op het einde een beetje Griekse yoghurt toe, wat de saus minder vet, maar wel vloeibaarder maakte.

Je kunt deze ‘patatjes’ serveren als tapas of als bijgerecht. Ik gaf ze bij de albondigas van kip. De tomatensaus maak je net zo pittig als je graag hebt, hiervoor gebruikte ik flavourmash, maar je kunt ook tabasco of Sriracha saus gebruiken.

Als je graag aardappelen in de oven eet, zou ik deze hasselback patatjes ook eens proberen. Ze ogen erg feestelijk, misschien iets voor de komende feestdagen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Heb je trouwens onze website GlutenVrij Leven al bezocht?
Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De aardappelen

Verwarm de oven op 250°C. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare blokjes. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat of ovenschaal. Druppel er 2 eetlepels olijfolie over en meng goed, zodat rond alle blokjes een laagje olie zit. Bestrooi met zout en bak ze ongeveer 25-30 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

2
Done

De saus

Maak intussen de pittige tomatensaus. Verhit de olie in een kookpot en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomatenstukjes toe en de tomatenpuree, Noilly Prat of droge witte wijn, 1/2 blik water, de chilisaus, laurier, suiker, zout en peper en laat met een deksel op de pan 30 minuten sudderen. Pureer de saus met een staafmixer. De saus mag niet te dik zijn, voeg daarom eventueel een beetje water toe.
Doe de aardappelen over in een schaal en schenk er de saus over. Druppel er eventueel aioli over en werk af met gehakte peterselie.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
stoofpotje van herfstgroenten met risotto van 5 granen
previous
Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen
next
Rode kool met speculaas en appeltjes
stoofpotje van herfstgroenten met risotto van 5 granen
previous
Stoofpotje met herfstgroenten en risotto van 5 granen
next
Rode kool met speculaas en appeltjes

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here