Ingredients
-
De gehaktballetjes
-
1 bakje bruine champignons
-
olijfolie
-
1 ui
-
5 g gedroogd eekhoorntjesbrood (geweekt)Te koop in de betere supermarkt of speciaalzaak. Ook gekend als porcini en cepes.
-
3 teentjes look
-
1 handjevol hazelnoten
-
1 handjevol witte amandelen (zonder vlies)
-
50 g parmezaan
-
panko of paneermeel
-
1 ei
-
naar smaak peper en zout
-
De saus en pasta
-
1 wortel
-
1 ui
-
1 groene selderijsteel
-
1 blik tomatenstukjes
-
1 glas rode wijn
-
olijfolie
-
naar smaak oregano gedroogd
-
naar smaak peper en zout
-
1/2 tl salsa del diavolo (of sambal)Pikante rode peperpasta.
-
naar smaak parmezaan
-
6 basilicumblaadjes
-
400 g linguine
Directions
Eigenlijk ben ik niet zo’n liefhebber van kant-en-klare vleesvervangers. Ik vind ze vaak te droog en te zwaar op de maag liggen. Zelf gemaakte vleesvervangers smaken veel lekkerder. Voor dit recept experimenteerde ik met champignons en noten en kwam tot dit lekkere resultaat. Zelfs niet-vegetariërs waren verkocht. Je kunt ze serveren met groenten en aardappelen of rijst. Ik koos voor linguine, omdat ik nu eenmaal verzot ben op deze pasta.
Houd er rekening mee dat de balletjes minsten twee uur moeten opstijven.