Ingredients
-
1 liter sencha (groene thee)
-
1 cm gemberwortel (vers)
-
1/2 limoen
-
1 - 2 el honingnaar smaak
-
1 takje citroenverbena
-
Directions
Ik ben een echte theeleut. Zowel koud als warm. Over het algemeen drink ik het liefst zwarte thee, op zijn Engels met een wolkje melk. Wanneer ik dat in het openbaar doe, zie ik mensen hun wenkbrauwen fronsen. Zonder melk vind ik thee vaak te bitter. De melk verzacht de tannines. Vroeger dronk ik tot wel tien kopjes per dag. Tegenwoordig houd ik het op twee kopjes breakfast tea in de ochtend en in de namiddag soms een mok Ceylon of pittig gekruide Indiase Chai. Vooral in de winter vind ik een kopje thee heerlijk verwarmend.
Groene thee heb ik nooit zo lekker gevonden, maar tegenwoordig verwerk ik die weleens in ijsthee of gemberthee. Dit recept is lekker fris, een ideale dorstlesser. Ik gebruikte Sencha, dat is een Japanse groene thee, waarvan de blaadjes niet worden vermalen. Als smaakmaker voegde ik een flinke tak citroenverbena toe, dat is een heerlijk kruid met een fris citroenaroma. Citroenverbena of verveine is bovendien geneeskrachtig. Het is o.a. goed voor maag- en darmen, tegen slapeloosheid en nervositeit.
Steps
1
Done
|
Neem een afsluitbare fles of kan waar 1 liter vloeistof in past. Vul die met de verbena, honing, in plakjes gesneden gember en limoen en giet er de warme sencha thee over. Laat de thee enkele uren trekken en afkoelen en serveer hem ijskoud. |