Ingredients
-
1 bladerdeeg taartbodem
-
3 preienenkel wit
-
3 vastkokende aardappelen
-
2/3 potje Brusselse kaaskan vervangen worden door zachte geitenkaas of een roomkaas
-
3 - 4 plakken Gandahammag ook Parma, Serano, etc. zijn
-
2 bio eieren
-
200 ml room
-
8 sprietjes bieslook
-
6 basilicumblaadjes
-
3 eetlepels geraspte parmezaan
-
peper en zout
Directions
Zoete taarten zeggen me niet zoveel, maar voor een hartige taart mag je me altijd wekken, zoals deze preitaart met Brusselse kaas. Met een frisse salade heb je een complete maaltijd en als je nog wat restjes in de koelkast hebt liggen kan je eindeloos experimenteren. Meestal gebruik ik kant-en-klaar bladerdeeg, omdat het in de eerste plaats gemakkelijk en snel is, maar ook omdat ik heel graag bladerdeeg heb. In deze taart verwerkte ik de Brusselse kaas en Gandaham, die ik nog over had en het resultaat mocht er zijn.
Voor een glutenvrije taart, vervang je het bladerdeeg door glutenvrij bladerdeeg.
Misschien lust je deze quiche met witloof en kaas ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snijd de gewassen prei in stukken van ca. 5 cm en kook ze gaar in kokend water zonder zout (de kaas is al zout genoeg). Schep de prei eruit en laat goed uitlekken. Kook in hetzelfde water de aardappelplakjes bijtgaar, giet af en laat uitlekken. Bekleed een bakvorm met een opstaande rand van ca. 3,5 cm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel hierover de aardappelplakjes, de prei, hamsnippers, Brusselse kaas en fijngesneden kruiden. Klop in een kommetje de eieren met de room en breng op smaak met een beetje zout en flink wat peper. Overgiet de taart met dit mengsel en strooi er de geraspte parmezaan over. Bak de taart gedurende 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. |