Ingrediënten
-
200 g (diepvries)erwtjes
-
50 ml groentebouillonkippenbouillon kan ook voor een niet vegetarische versie
-
6 muntblaadjes
-
1 gelatineblaadjes
Intro
Een hapje met slechts een handvol ingrediënten en met weinig voorbereiding. Het dient enkel enkele uren op te stijven.
Als garnering kan je snippers gerookte ham, grijze garnaal etc. gebruiken. Je kunt er ook een crème brûlée van maken door er suiker over te strooien en die te branden met een brûléebrander of onder de grill.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de erwtjes in licht gezouten water. Giet af en doe de erwten in mengbeker, voeg de bouillon en munt toe en mix tot een gladde massa. Wrijf de puree door een zeef. Indien het geheel te vast is nog wat bouillon toevoegen of eventueel een klein scheutje room. Week de gelatine in koud water. Verwarm de erwtenpuree een beetje zodat de gelatine er gemakkelijker in oplost. Verdeel de crème over vier glaasjes, plaats enkele uren in de koelkast om op te stijven. Garneer met een takje munt. |