Ingredients
-
3 rijpe bananen
-
80 ml kokosolie
-
120 ml ahornsiroopMapje of esdoorn siroop
-
2 bio eieren
-
60 ml rijstdrink naturelGewone melk of water kan ook
-
1 theelepel baksoda
-
1/2 theelepel zout
-
1 theelepel vanille extractIk gebruikte gemalen vanille
-
1/2 kaneelpoeder
-
175 g boekweitmeel
-
1 handje vol bosbessen (blauwe bessen)Mogen diepgevroren zijn
Directions
Eet jij ook graag af en toe eens iets zoet, maar kies je het liefst voor een gezond(er) alternatief? Dan is dit bananenbrood (cake) iets voor jou. Er zit geen suiker in, geen gluten, geen lactose, maar wel heel veel smaak! Bij brood denk je misschien niet aan zoet. Dit brood lijkt ook meer op cake. Bananenbrood (cake) komt oorspronkelijk uit de VS. Het eerste banana bread recept zou al in 1870 verschenen zijn. Er is zelfs een National Banana Bread Day. Op 23 februari wordt deze zoete lekkernij in de kijker gezet.
Je kunt bananenbrood pimpen door stukjes pure chocolade, noten, rozijnen, dadels … eigenlijk alles wat jij lekker vindt toe te voegen. Ik koos voor bosbessen, die geven de cake een welkom zuurtje.
Mijn bananenbrood ziet er donker uit omdat ik boekweitmeel gebruikt heb. Ook de ahornsiroop en kaneel maken het deeg donkerder. Je hebt honderden recepten van dit brood. Ik koos voor een gezondere versie. Je kunt het aanpassen zoals je wilt. Probeer ook deze bananenmuffins eens uit.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 160°. Pureer of prak de bananen fijn. |
2
Done
|
Roer in een kom de gesmolten kokosolie en ahornsiroop. Klop de eieren eronder. Vervolgens de rijstdrank, baksoda, zout, vanille en kaneel. Meng de bananenpuree eronder en daarna lepel voor lepel het boekweitmeel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en roer er dan de (bevroren) bessen door. |
3
Done
|
Stort het mengsel in een siliconen of een ingevette langwerpige cakevorm. Bak ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. |