Ingredients
-
1 kleine venkel
-
1 kleine komkommer
-
1/2 ui
-
sambucaItaliaanse anijsdrank, kan vervangen worden door pastis
-
1 liter kippenbouillon
-
ongezouten boter
-
4 eetlepels zachte geitenkaas
-
4 eetlepels grijze garnalen (handgepeld)
Directions
Soms komen recepten geheel toevallig tot stand. Neem nu koude komkommer-venkelsoep. Ik liep met het idee rond om als aperitiefhapje een gazpacho van komkommer en venkel te maken maar ik wilde de anijssmaak van de venkel benadrukken door er pastis aan toe te voegen. Alleen zou de alcohol te overheersend zijn. Daarom besloot ik er een gekookt soepje van te maken, zodat de alcohol zou verdampen en enkel de anijssmaak zou achterblijven. Omdat ik geen pastis in huis had, maar wel Sambuca werd dat als alternatief gebruikt. Toen bleek de soep te zoet en moest er iets als tegengewicht komen, het zilte van de grijze garnaal zou niet voldoende zijn. Waarom geen geitenkaas gebruiken voor het zoute effect? En na een hele weg afgelegd te hebben werd het uiteindelijk ook geen aperitiefhapje, maar wel een voorgerecht! 😉
Misschien lust je dit koud komkommersoepje met truffelolie en parmezaankoekje ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Snijd de venkel, ui en komkommer fijn en stoof ze aan in een klontje boter. Blus met de sambuca, laat de alcohol verdampen en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat doorkoken tot de venkel gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Mix de soep fijn, giet door een puntzeef, laat afkoelen en zet vervolgens weg in de koelkast. Verdeel vóór het opdienen quenelles (mooie hoopjes) geitenkaas over de borden, giet er de gekoelde soep rond en werk af met de grijze garnalen. |