Ontdek Flavormash.1
Ben jij een hete peper? Ik bedoel hou jij van hete pepersaus? Dan heb ik goed nieuws. Vergeet Tabasco hier is FLAVORMASH.1!
Een hele poos geleden zag ik op Facebook de enorme peperoogst van een kennis voorbijkomen. Ik dacht toen bij mezelf: ‘Wat doe je met zoveel pepers?’ Eerder dit jaar kreeg ik het antwoord: ‘Flavormash maken.’
Flavormash is dus een lokaal product en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Het is een gefermenteerde artisanale chilisaus. De manuele en kleinschalige productie garandeert een optimale kwaliteit. De ingrediënten worden samen gefermenteerd door de werking van melkzuurbacteriën. Dit zijn dezelfde bacteriën die ook witte kool omtoveren tot zuurkool. Dit proces zorgt ervoor dat de zuurtegraad van het product stijgt, waardoor slechte bacteriën niet kunnen overleven en de saus gedurende een lange tijd houdbaar blijft.
FLAVORMASH.1 wordt gemaakt op basis van biologisch geteelde pepers, is volledig vrij van kleur- en bewaarstoffen en past in een vegetarisch en veganistisch dieet!
De ingrediënten zijn habaneropepers, spaanse pepers, ui, look, gember, water, zout, biologische appelazijn. Zijn smaak is fruitig, een beetje zuur, pikant, maar zeker niet overdreven heet (5/10).
Ik heb hem al meermaals geproefd en ik druppel hem graag over mijn spaghetti en in sauzen. De saus is ook lekker in salades, sauzen, omelet, broodje américain, en zou heerlijk zijn op oesters! Je kookt de saus best niet mee, want dit zorgt voor smaakverlies.
Uit goede bron weet ik dat de productie opgedreven is en dat we volgend voorjaar een nieuwe batch mogen verwachten. We gaan zeker horen van Flavormash en vooral nog veel meer lekkers proeven!
Bezoek FLAVORMASH voor meer info en verkoopadressen.
Bedankt Inge voor de superleuke review! De chiiliplanten genieten ondertussen van de zon en doen hun uiterste best om Flavormash volgend jaar nóg lekkerder te maken! Mosterd zit ook in de pipeline!
Graag gedaan Flip. Ik kijk al uit naar de mosterd, want ik ben nu al fan van de ‘proefversie’.