0 0
Mosselen op zijn Zweeds

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg jumbo mosselen
2 tenen look
1 ui
250 ml volle room
peper
Enkele takjes verse dille
1 citroen
1 glas droge witte wijn

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mosselen op zijn Zweeds

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Waar smaken mosselen beter dan aan zee? In dit geval de Öresund, de zee tussen Denemarken en Zweden. Vanaf ons tafeltje in Restaurang Brygga hebben we zicht op de jachthaven van Höganäs en iets verderop op Denemarken. We zijn in vakantiestemming en bestellen elk een halve kilo mosselen met brood en een flesje sauvignon Blanc. Op de achtergrond speelt leuke soulmuziek.

De mosselen worden net zoals bij ons in mosselpotten geserveerd. Het deksel gaat eraf en het aroma van verse dille prikkelt onze neus. Op het eerste zicht lijken de mosselen op de Zeeuwse, maar de textuur is anders. Ze zijn vleziger, vaster en zelfs een tikkeltje droog. Het blijken Noorse mosselen te zijn. De smaak is wel lekker. We soppen het vers gebakken foccaciabrood in de lekkere roomsaus en nippen van ons glas. Meer heeft een mens niet nodig.

Na afloop proberen we het recept te ontfutselen en dit zou het moeten zijn. ?

Välsmakande!

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Maak de mosselen schoon en spoel ze. Breng ze aan de kook met de witte wijn en grof gesneden look en ui. Laat enkele minuten op hoog vuur koken tot ze net open gaan. Schep de mosselen uit het vocht en hou ze warm. Zeef het vocht en kook dit samen met de room in.

2
Done

Doe de mosselen terug bij de roomsaus, strooi er peper over en schep om. Werk af met fijngesneden dille en een partje citroen en serveer met foccaciabrood.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Granité van watermeloen
previous
Granité van watermeloen met basilicum en serranoham
Komkommer met tzatziki en grijze garnaal
next
Aperitiefhapje met komkommer met tzatziki en grijze garnaal
Granité van watermeloen
previous
Granité van watermeloen met basilicum en serranoham
Komkommer met tzatziki en grijze garnaal
next
Aperitiefhapje met komkommer met tzatziki en grijze garnaal

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here