0 0
Granité van watermeloen met basilicum en serranoham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/4 watermeloen
3 plakjes Seranoham
6 basilicumblaadjes
6 houten prikkertjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Granité van watermeloen met basilicum en serranoham

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De afgelopen weken was het een beetje druk, maar vanaf nu ben ik opnieuw trouw op post. Hopelijk komen er nog wat warme dagen, zodat jullie de frisheid van mijn gerechtjes kunnen uittesten en blijft het volgende weekend droog zodat de familie barbecue die ik verzorg niet in het water valt. Vandaag serveer ik alvast één van de beloofde aperitiefhapjes, nl. de granité van watermeloen.

Een granité of granita is niet meer dan bevroren, vruchtensap of -pulp. Minder compact dan sorbet, maar even verfrissend. Normaal wordt er suiker en soms ook alcohol toegevoegd aan het vruchtensap, maar in dit recept heb ik enkel pure watermeloen verwerkt, omdat ik die al smaakvol en zoet genoeg vind.

Let er op dat de granité enkele uren in de diepvriezer moet.

Op zoek naar meer hapjes? Kijk eens hier.

 

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Snijd met een meloenlepeltje 6 bolletjes uit de watermeloen en pureer de rest van het vruchtvlees in een blender of met een staafmixer. Zeef het sap, zodat er geen pitten in zitten. Doe het sap in een plastieken doos met deksel, plaats het voor ca. 4 uur in de diepvriezer, maar roer minstens elk uur de ijskristallen volledig om. Je mag geen blok ijs krijgen!

2
Done

Halveer de plakjes ham in de lengte, omwikkel hiermee de meloen en steek ze vast met een prikkertje. Vul 6 wodkaglaasje met granita, verdeel hierover de in reepjes gesneden basilicum en werk elk glaasje af met een bolletje meloen met ham.  

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
geroosterde paprika met witte balsamico azijn
previous
Gegrilde puntpaprika’s met witte balsamico azijn
Mosselen op zijn Zweeds met dille en citroen
next
Mosselen op zijn Zweeds
geroosterde paprika met witte balsamico azijn
previous
Gegrilde puntpaprika’s met witte balsamico azijn
Mosselen op zijn Zweeds met dille en citroen
next
Mosselen op zijn Zweeds

Add Your Comment