https://kookleefgeniet.be
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Cuisine: Zweeds

Cuisine: Zweeds

Gravad lax met rode biet en frisse komkommer

Kooktijd:25' (+ 12 - 24 u. marineren)
  • Glutenvrij
  • Groenten
  • GV voorgerechten
  • Vis
  • Voorgerechten
Gravad lax of gravlax is een zalmspecialiteit uit Scandinavië. Oorspronkelijk, lang voordat er koel- en vrieskasten bestonden, werd het zouten en fermenteren van zalm gebruikt om de vis langer houdbaar...
21/07/2022
Lees verder

Viskoekjes met friszuur yoghurtsausje

Kooktijd:30' + 30' opstijven
  • Glutenvrij
  • GV Hapjes en snacks
  • GV voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Lactosevrij
  • Vis
Als je net als ik fan bent van de Thaise keuken, dan heb je zeker al ooit fish cakes of viskoekjes gegeten. Deze (glutenvrije) viskoekjes met friszuur yoghurtsausje zijn op...
15/07/2021
Lees verder

Frisse aardappelsla met dille

Kooktijd:15' + afkoelen
  • Basics
  • Gezond
  • Glutenvrij
  • Groenten
  • GV bijgerechten en basics
  • Lactosevrij
  • Picknick & lunch
  • Salades
  • Snel klaar
  • vegetarisch
Deze eenvoudige frisse aardappelsla met dille is heerlijk bij o.a. gebakken vis. De dille zorgt nl. voor een frisse toets, die perfect bij vis gaat. Door krieltjes te gebruiken, wordt het ook een fijnere aardappelsla. Je maakt hem in ca. een kwartier, hou er wel rekening mee dat de aardappelsalade nog moet koelen. Heb je...Lees verder

Vlierbloesemroomijs

  • Zoet
Zomertijd is ijsjestijd! Wat is jouw lievelingssmaak? Ik ben dol op citroen en ook op vlierbloesem! Heb jij afgelopen voorjaar ook liters vlierbloesemsiroop gemaakt? Wat doe je daarmee? Vlierbloesemroomijs maken natuurlijk ;-). Het recept is super easy, gewoon alles één voor één onder elkaar kloppen en vervolgens in de ijsmachine laten draaien. Dit ijs is...Lees verder

Vegan hapje met ‘lox’, roomkaas en kappertjes

Kooktijd:10
  • Amuses & finger food
  • Gezond
  • Glutenvrij
  • Groenten
  • GV bijgerechten en basics
  • GV Hapjes en snacks
  • Lactosevrij
  • Snacks & hapjes
  • Vegan
  • vegetarisch
[avatar user=”inge” /] Je las in de vorige post al dat ik bij de mocktail van gember, limoen en citroengras toastjes van roggebrood serveerde met vegan zalm of ‘lox’. Ik had er nog nooit van gehoord tot ik laatst het recept in de Sjiek (weekendbijlage Belang van Limburg) zag staan. Het zag er geweldig uit...Lees verder

Zalmtartaar

  • Amuses & finger food
  • Gezond
  • Lactosevrij
  • Snel klaar
  • Vis
  • Voorgerechten
[avatar user=”Inge D” /] Het is een klassieker, maar daarom niet minder lekker. Zalmtartaar is altijd feestelijk en bovendien gemakkelijk en snel klaar te maken. Zelfs voor een groot gezelschap. Het is niet meer dan alles fijnsnijden of -hakken en onder elkaar mengen.  😉 In deze tartaar werd verse en gerookte zalm verwerkt. Lekker op...Lees verder

Mosselen op zijn Zweeds

Kooktijd:20
  • Glutenvrij
  • GV hoofdgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Snel klaar
  • Zeevruchten
Waar smaken mosselen beter dan aan zee? In dit geval de Öresund, de zee tussen Denemarken en Zweden. Vanaf ons tafeltje in Restaurang Brygga hebben we zicht op de jachthaven...
13/08/2019
Lees verder

Zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen

Kooktijd:45
  • Glutenvrij
  • Hoofdgerechten
  • Vis
Vandaag staat er  baby zeeduivel, prosciutto, erwtencrème en hasselback aardappelen op het menu. Zeeduivel, ook gekend als lotte en staartvis heeft vast wit vlees en is erg geschikt om bv....
17/05/2019
Lees verder

Hallo,

Hallo,

Fijn dat je hier bent!

Wij zijn Inge en Guy, optimisten en levensgenieters. Wij proberen onze 55+ lijven soepel te houden met wandelen. Aan natuur geen gebrek, want wij wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in het mooie Limburg.

Koken is een gedeelde passie en daarover bloggen, doen we ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt en we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen tintje of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht voor het glutenvrij dieet, maar ook als je vegetariër, flexitariër of pescotariër bent, zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

Kook, Leef, Geniet staat voor leven in balans. Evenwicht in de keuken, maar ook in ons leven. Een dagje minder werken in de week geeft ons nl. extra tijd om leuke dingen te doen, zoals reizen, cultuur snuiven, tuinieren, yoga, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in de grote kleine dingen.

Zoek op ingrediënt

Zoek op maand/jaar

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubriek muziek. Luister alvast deze ↓

 

Tags

aardappelen amuse asperges Aziatisch champignons coquilles courgette deegwaren dessert ei eieren feestelijk feta Fruit gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika parmezaan pasta pompoen rijst risotto salade soep spaghetti spek tomaat tomaten vegetarisch Veggie vis voorgerecht zalm zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Recente berichten

  • Waarom dagelijks koken zo leuk is
  • Food festivals en food evenementen van 2024
  • 5 Tips voor een Lentefrisse Woonkamer
  • Zo maak je Mechelse koekoek met zomergroenten
  • De wereld op je bord bij Partaasch in Genk

Volg ons op Instagram

Volg op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

  • Over ons
  • Privacybeleid

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN