Ingredients
-
300 g ossenhaas
-
eetlepels neutrale bakoliearachide, ...
-
1/2 koffielepel geraspte gember
-
1 dikke wortel
-
1 paksoi
-
1 rode paprika
-
600 g brede rijstnoedels
-
3 eetlepels oestersaus
-
2 eetlepels lichte sojasaus
-
1 theelepel rietsuiker
-
1 theelepel geroosterde sesamolie
-
naar keuze chilisausshiraza, flavourmash ...
-
voor de marinade
-
2 eetlepels oestersaus
-
1/2 eetlepel lichte sojasaus
-
1 scheutje koud water
-
2 tenen look
-
1,5 eetlepel maïzena
Directions
[avatar user=”inge” /]
Als het van mij afhangt eten we elke dag Aziatisch, daarmee bedoel ik niet dat ik elke dag bij de Chinees om de hoek zou willen eten. Aziatisch gaat verder dan babi pangang en tjap tjoy. Alleen al in China heb je een verscheidenheid aan keukens en die van Szechuan behoort tot mijn favorieten. Verder is er Thais, Cambodjaans, Indonesisch, Indiaas, Maleisisch, Japans en noem maar op. Zoveel keukens, zoveel smaken. Dit gerecht van Chinese rijstnoedels met ossenhaas en paksoi vindt zijn oorsprong in China.
Eigenlijk kook ik zelden met rundvlees, maar Guy had daar nog eens zin in. Zelf at ik de noedels zonder het vlees. Op zich is het gerecht in 20 minuten klaar, alleen het vlees is lekkerder als je het zo’n 20 minuten laat marineren en bij voorkeur zelfs een nacht. In principe kun je i.p.v. paksoi ook andere groenten verwerken, zoals sojascheuten (taugé), bamboescheuten, chinese kool, broccoli etc. Rijstnoedels zijn trouwens glutenvrij en dat is goed nieuws voor wie geen gluten mag eten 😉 Als je allergisch bent voor gluten, gebruik dan ook sojasaus zonder gluten.
Eet je ook graag Aziatisch kijk dan onder deze rubriek voor meer lekkere recepten.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Het vlees marinerenRasp of pers de look. Doe de maïzena in een kommetje en roer los met het water, voeg vervolgens alle ingrediënten toe voor de marinade. Snij het vlees in dunne plakjes tegen de draad. (kijk in welke richting de 'groeven' in het vlees lopen en snij de plakjes dan in de andere richting, anders krijg je taaie stukjes). Meng het vlees onder de marinade en zet 20 minuten tot 1 nacht weg in de koelkast. |
2
Done
|
De bereidingWas de paksoi, dep droog en snijd in stukken. Houd het groene en het witte apart. Snij de paprika en wortel in reepjes. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, meestal is dit 3 minuten. Giet af en spoel met koud water, zodat het kookproces stopt. |
3
Done
|
Verhit een wok en doe er ca. 1-2 eetlepels neutrale bakolie zoals arachideolie in (geen olijfolie). Bak het gemarineerde vlees in ca. 1 à 2 minuten. Schep het vlees eruit en maak de wok schoon indien nodig. Verhit de wok opnieuw en voeg een eetlepel olie toe. Roerbak de wortel en de paprika gedurende 2-3 minuten. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut. Doe nu de noedels, het vlees en het groene gedeelte van paksoi, geraspte gember, de sojasaus, de oestersaus, sesamolie, de rietsuiker erbij. Meng alles goed onder elkaar en gaar nog 2 minuten. Roer regelmatig om. Breng het gerecht naar keuze op smaak met chilisaus. |