Ingredients
-
1/3 courgette
-
1/2 aubergine
-
1/2 rode paprika
-
150 g bruine champignons
-
10 kerstomaatjes
-
1 rode ui
-
knoflookolie
-
olijfolie extra vergine
-
Provençaalse kruiden
-
paprikapoeder
-
peper en zout
-
2 takjes tijm
-
1 tak rozemarijn
Directions
Het voelt als zomer, zeker met deze ratatouille op de barbecue. Zo eenvoudig, maar oh zo lekker. Voor een vegetarische BBQ geef je er bijvoorbeeld gegrilde haloumi bij of verkruimel je wat feta over de ratatouille. Vleeseters eten er een rundssaté of lamskoteletten bij en visliefhebbers zoals ik, eventueel zeebaars op de barbecue. Ik streek de vis voor het bakken even in met olijfolie waaraan ik wat harissa (pittige Marrokkaanse chilipasta) had toegevoegd, die kan je vervangen door wat sambal of andere chilipasta.
Meer lekker barbecue recepten vind je hier.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Snij alle groenten in blokjes, de ui in partjes, de tomaatjes eventueel in twee en de champignons in vier. Doe alles in een kom en strooi er Provençaalse kruiden, peper, zout, gehakte rozemarijn en verse tijm over. Bedruppel royaal met olijfolie en een eetlepel knoflookolie. Meng goed en doe de groenten over in een barbecue pan met gaatjes. Plaats op het rooster van de barbecue en schep regelmatig om tot de groenten beetgaar zijn. |