Ingredients
-
150 g (glutenvrije) penne Barilla
-
3 eetlepels pesto
-
150 g bio kippengehakt
-
1 ui
-
1 teentje look
-
1 rode chilipeper
-
1 scheut kookroom
-
1/2 courgette
-
1/3 rode paprika
-
peper en zout
-
1 koffielepel chili oliefacultatief
-
1 scheutje olijfolie
-
enkele basilicumblaadjes
Directions
Lekker snel en doordeweeks, dat is deze (glutenvrije) penne met pesto en kippengehakt, courgette en paprika. Wie niet glutenvrij hoeft te eten kan natuurlijk normale penne nemen. De pesto is zelfgemaakt en smaakt tien keer lekkerder dan pesto uit een potje. Voor de rest gerbuikte ik courgette en paprika, maar in principe kan je ook andere groenten zoals aubergine, tomaat of boerenkool (kale) gebruiken.
Meer pastarecepten vind je hier.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de courgette in halve plakjes en de paprika in fijne blokjes. Breng het water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. |
2
Done
|
Giet een scheutje olijfolie, en eventueel de chili olie, in een pan en fruit de ui met de knoflook en rode peper aan. Voeg na ca. 3 minuten het kippengehakt toe en bak dit rul. Doe dan de courgette en paprika erbij en bak je dit een paar minuten mee. Als de courgette zacht is en een beetje gekleurd, voeg je de pesto, kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout en werk af met verse basilicum. |