• Home
  • Zoet
  • Dessert van rabarber en vlierbloesem beignets
0 0
Dessert van rabarber en vlierbloesem beignets

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
3 stengels rabarber
vanille-ijs
poedersuiker
1 - 2 eetlepels rietsuiker
1 klontje boter
bosaardbeien
De beignets
3 - 4 vlierbloesems
1 ei
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel boter
75 g bloem
1 koffielepel vanillesuiker
1 snufje zout
neutrale bakolie

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dessert van rabarber en vlierbloesem beignets

Kenmerken:
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

  • De beignets

Intro

Share

Met dit dessert tover je de lente op je bord. Het kan geen toeval zijn dat rabarber, vlierbloesems en bosaardbeien tegelijk plukrijp zijn. Eigenlijk had ik dit dessert van rabarber en vlierbloesem beignets vroeger moeten posten, want de vlierbloesems veranderen stilaan in bessen. Ach, dan heb je volgend jaar iets om naar uit te kijken. 😉

De rabarber werd op twee manieren bereidt, één keer rauw en één keer gebakken en de vlierbloesems kregen een jasje van deeg en werden in olie gebakken. Een bolletje ijs erbij en wat bosaardbeien (wilde aaedbeien, die kan je vervanen door gewone aardbeien) en klaar! Er is een beetje werk aan het beignetbeslag en de rauwe rabarber moet enkele uren marineren, maar eigenlijk is dit dessert van rabarber en vlierbloesem beignets redelijk snel klaar.

Zijn er geen vlierbloesems meer, probeer dan dit recept met rabarber en aardbei.

 

Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

De rabarber

Schil de rabarber en snij één stengel in hele fijne blokjes (brunoise) en meng dat met 1 of 2 eetlepels rietsuiker, afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben. Doe dit samen in een afsluitbaar potje en plaats een uur in de koelkast.

De overige stengels snij je in 12 gelijke stukken. Die bak je vlak voor het serveren aan in boter. Giet er vervolgens wat rietsuiker over en een scheut water. Zet het vuur middelhoog en laat de barbarber verder garen in het vocht. Wanneer het vocht opgeslorpt is en de rabarber nog beetgaar is, haal je de stukken uit de pan.

2
Klaar

De beignets

Controleer de vlierbloesems op insekten en verdeel de bloementrossen in 12 kleinere trosjes. Klop het eiwit stijf met een snufje zout en smelt de boter. Roer vervolgens de dooier met de wijn, suiker, vanillesuiker en bloem tot een glad beslag. Roer de gesmolten boter onder het beslag en laat 20 minuten rusten. Schep het eiwit voorzichtig door het beslag. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan. Doop de bloementrosjes één voorheen door het beslag en bak ze goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

3
Klaar

De afwerking

Giet het overtollige vocht van de rauwe rabarber af en verdeel de brunoise over 4 borden. Schik de gebakken rabarber errond, alsook de beignets. Leg een bolletje ijs op de rauwe rabarber en werk af met bosaardbeien en poedersuiker.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
penne met pesto en kippengehakt
previous
Penne met pesto en kippengehakt
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnaal
next
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnalen
penne met pesto en kippengehakt
previous
Penne met pesto en kippengehakt
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnaal
next
Kruidenslaatje met asperges, ijskegels en grijze garnalen

Opmerking toevoegen