Ingredients
-
4 (naar keuze) visfiletspladijs, kabeljauw, tong
-
4 plakken rauwe hamGanda, Parma, Serano ...
-
4 grote blaadjes salie
-
olijfolie
-
peper en zout
-
1 glaasje droge witte wijn
-
1 klontje boter
Directions
Laatst maakte ik deze vissaltimbocca met hasselbackaardappelen en caponata. Normaal maak je saltimbocca (in het Nederlands vertaald: ‘spring in de mond’) met dun gesneden kalfslapjes. Die worden belegd met een plakje rauwe ham en een salieblad en kort gebakken. De pan wordt meestal geblust met Marsala of witte wijn. Een poepsimpel gerecht. Net zoals deze versie met vis. Ik gebruikte pladijsfilets, maar je kunt er eender welke witte vis voor gebruiken.
Je zou hier aardappelpuree bij kunnen serveren, of ovenaardappelen, maar ik koos voor hasselbackaardappelen. Deze Zweedse aardappelen snij je aan één kant in en bak je met boter en look in de oven of in de airfryer. Het recept vind je hier.
De zomerse caponata of Siciliaanse ratatouille kon je vorige week al ontdekken. Je kunt bij deze vissaltimbocca natuurlijk ook andere warme groenten serveren of een lekkere salade.
Als je graag vis met vlees combineert en van salie houdt, dan is deze kabeljauw met chorizo en zoete aardappelgnocchi een echte aanrader!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Leg er een plak ham op of wikkel het rond de vis als het om een dikker stuk gaat. Leg er een salieblad op en prik vast met een houten prikker. Verhit de olie in de pan en bak hierin de vissaltimbocca gaar, eerst met de ham kant naar onder. |
2
Done
|
Haal de vis uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat inkoken en voeg de boter toe tot je een jus hebt. Breng op smaak met peper en zout en serveer. |