Ingredients
-
4 (elk ca 150g) kabeljauwhaasjes
-
8 dunne plakjes chorizo
-
olijfolie extra vergine
-
2 eetlepels boter
-
ca. 20 - 24 blaadjes salie
-
peper en zout
-
4 porties zoete aardappel gnocchizie recept op deze blog of kant-en-klare gnocchi
-
enkele takjes rucola
Directions
Vorige week postten we al het recept voor zoete aardappelgnocchi, vandaag krijg je het volledige recept. We serveerden de gnocchi met kabeljauw en chorizo en daarbij kwam nog salieboter. Heerlijk! Gnocchi en salieboter zijn klassiek in de Italiaanse keuken, maar met zoete aardappel gnocchi wordt het nog lekkerder. Als je geen tijd of zin hebt om de gnocchi zelf te maken, dan kan je natuurlijk kant-en-klare gnocchi nemen of deze kabeljauw met chorizo zelfs met aardappelpuree serveren.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi elk haasje met peper en zout en bak ze ca. 1 minuut aan elke kant in wat olijfolie. |
2
Done
|
Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg hier de vis op. Verdeel over elke stuk vis 2 plakjes chorizo. Gaar ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de vis en laat indien nodig nog iets langer staan. |
3
Done
|
Breng kokend water aan de kook met zout. Doe de gnocchi erbij en kook volgens de aangegeven tijd in het recept of op de verpakking. Laat ze uitlekken. Bak ze daarna in boter goudbruin en houd warm. |
4
Done
|
Smelt in een ander pannetje de boter, schep het schuim eraf. Doe de salieblaadjes erbij. Laat enkele minuten op zacht vuurtje sudderen tot de blaadjes krokant zijn, maar niet bruin. Schep de blaadjes uit de boter en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de boter. |
5
Done
|
Verdeel de gnocchi over de borden, druppel er een deel van de salieboter over, alsook enkele salieblaadjes. Verdeel de vis met chorizo erbovenop. Druppel ook hier wat salieboter over en werk af met rucola. |