0 0
Linguine met zeebaars, asperges en mosselen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g linguine
1 klontje roomboter
5 witte asperges
2 zeebaars filet
500 g mosselen
2 ontpitte en ontvelde tomaat
150 ml visbouillon
250 ml room
pastis
enkele takjes bladpeterselie
1 sjalot
1 teentje knoflook
olijfolie
scheutje peper en zout
Voor de mosselen
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 stengel groene selder
pastis

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Linguine met zeebaars, asperges en mosselen

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

  • Voor de mosselen

Directions

Share

Lang geleden dat hier nog eens een nieuw recept gepost werd. Ik beloof niet dat we helemaal terug zijn, maar het begint toch weer te kriebelen. We hadden linguine en nog wat zeebaars in de diepvriezer, maar ook nog enkele asperges en mosselen over van een ander recept en daarmee begon ik te experimenteren.

Over enkele maanden verhuizen we van een huis met grote tuin naar een kleinere woning zonder tuin, maar wel met een goed uitgeruste keuken. Wellicht komen de kook- en blogkriebels dan helemaal terug. Hoe dan ook, we zijn de afgelopen weken weer wat meer aan het kokerellen (specialere dingen dan de dagelijkse kost). Deze linguine met zeebaars, witte asperges en mosselen, bijvoorbeeld, kwam tot stand met wat restjes. Het is een recept dat ik zeker opnieuw wil maken en met jullie wil delen.

Wie glutenvrij eet kan glutenvrije linguine gebruiken.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

De mosselen

Maak de mosselen schoon. Was en snij de selder grof. Snipper de gepelde ui en teentjes knoflook. Doe de mosselen in een pan of kookpot, voeg de selder, ui, knoflook en een scheut pastis toe. Zet het vuur hoog tot de mosselen opengaan en laat nog een minuutje verder garen. Bestrooi met peper en een snuifje zout. Giet de mosselen af, maar vang het kookvocht op, want dat gebruiken we in de saus.

2
Done

De saus

Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schil de asperges en snijd ze in stukken van ca. 2 cm. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd deze in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Haal de mosselen uit hun schelp, maar houd een tiental achter voor decoratie. Snijd de zeebaarsfilets in grove stukken.

3
Done

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de asperges en zeebaars toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Blus de pan met pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg de visbouillon toe en laat voor een derde inkoken. Giet vervolgens de room erbij en laat ook deze inkoken tot de saus wat is ingedikt. Voeg op het einde de stukjes tomaat en de mosselen, ook die in hun schelp, toe. Warm gedurende 1 à 2 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout. Indien de saus te ver is ingekookt, kan je een scheutje kookwater van de pasta toevoegen of wat extra room of visbouillon. Proef dan opnieuw en kruid indien nodig bij.

4
Done

Giet de pasta af en meng er een klontje roomboter onder en vers gemalen peper van de molen. Schik de pasta op verwarmde borden. Schep de saus er netjes over. Werk af met de mosselschelpen en fijngehakte peterselie. Smakelijk!

5
Done

De pasta

Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham, pijnboompitten, balsamico en basilicum
previous
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham
Balinese rijstschotel met nasi goreng, kipsaté, atjar en pindasaus
next
Zo maak je een Balinese rijstschotel
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham, pijnboompitten, balsamico en basilicum
previous
Gegrilde groene asperges met burrata en chips van parmaham
Balinese rijstschotel met nasi goreng, kipsaté, atjar en pindasaus
next
Zo maak je een Balinese rijstschotel

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here