https://kookleefgeniet.be
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Allerlei
  • Hof van Cleve … de ontdekking

Hof van Cleve … de ontdekking

Posted on feb 15th, 2019
by Inge
Categories:
  • Allerlei
  • Op stap, genieten & uit eten

Ook dit is een herinnering die ik op mijn oude blog neerpende, maar hier wil delen.

Langs kronkelige, onverlichte weggetjes reden we naar één van de meest, al dan niet het meest gerenommeerde restaurant van ons land. In de verte, zagen we tegen de nachtblauwe lucht vaag de contouren van een hoeve. Het was het grootst verlichte gebouw in de omgeving en volgens onze GPS waren we in de buurt. Daar moest het zijn. We reden door de openstaande poort, parkeerden onze wagen op het binnenplein en stapten lichtelijk opgewonden binnen in het walhalla van de Belgische gastronomie. Het was niet de eerste keer dat ik op dit niveau zou gaan eten, maar wel de allereerste keer in eigen land. Eigenlijk een schande, maar het was er nooit eerder van gekomen.

In tegenstelling tot de vorige keren, had ik geen verwachtingen. Het was een kwestie, van me volledig te laten verrassen. Op die manier is er zelden sprake van teleurstelling. Het enige vermoeden dat ik had, was dat het er stijf aan toe zou gaan, maar niets was minder waar. De uiterst charmante gastvrouw en het zeer professionele personeel was ongelofelijk vriendelijk, joviaal en kwam van tijd tot tijd zeer vermakelijk uit de hoek. Dit had ik absoluut niet verwacht. Het interieur was sober, maar chique en smaakvol en we kregen een fijn plekje toegewezen. Op de eenvoudig, maar onberispelijk gedekte tafels herkenden we onmiddellijk het strakke aardewerken vaasje van onze stadsgenoot Piet Stockmans, hier gevuld met oranjerode roosjes. (Later verschenen er ook brood- en boterbordjes en een zout en pepervaatje van zijn hand). De sfeer was ongedwongen en we voelden ons onmiddellijk thuis.

Zoals dat hoort namen we de menukaarten in ontvangst, maar ik had mijn keuze thuis al gemaakt. Ik wilde alles proeven wat er maar te proeven viel en koos voor het zeven gangenmenu ‘innovatie en traditie’ of ‘de ontdekking’. De toon van onze ontdekkingreis werd meteen gezet door een glaasje Bollinger, mijn favoriete champagne, en het eerste hapje, een cannelloni van Noordzeekrab. Het was een waar genot, een perfecte opener. Licht en uiterst fris in de mond. Het smaakte naar meer en meer zouden we krijgen. Een haast ontelbaar aantal wachthapjes passeerden de revue. Eén voor één kunstwerkjes, prachtig gepresenteerd en zo intens van smaak, dat ik er stil van werd. We aten o.a. een koud soepje met scheermesjes, een kroketje van kalfhersentjes, een toastje met zalm en geitenkaas, een hapje met makreel en rode biet. Het klinkt banaal wanneer ik het hier neerschrijf, maar elk minigerechtje was zo complex en zo vakkundig uitgevoerd. Alle aspecten die de moderne keuken hoog aanschrijft waren verwerkt. De verschillende structuren en smaken harmonieerden wonderwel en het waren vooral Japanse invloeden die me opvielen. Het gebruik van miso, dashi (Japanse bouillon), zeebesjes, wakame en allerlei andere soorten zeewier. Soms vond ik die smaken iets teveel terugkomen, maar dat is dan ook het enige minuscule puntje kritiek dat ik heb, voor de rest ben ik alleen maar vol lof voor deze innovatieve en uiterst fijne keuken.

Na de amuses verscheen het eerste gerechtje, aan de overkant van mijn tafel; Zeeuwse oester met miso, waterkers en komkommer en een oesteralternatief voor mij. Hoe vreemd het voor een foodie klinkt, ik ben alles behalve liefhebber van rauwe oesters. Het is de zilte geur en smaak die me afkerig maakt van deze delicatesse. Eigenlijk was ik van plan om me voor één keer op te offeren, maar toen me een andere optie werd geboden koos ik met veel plezier voor de rauwe vette vis, min of meer met hetzelfde garnituur als de oester. Elk pareltje, quenelletje, pureetje, sorbetje en streepje op het bord zorgde voor een ware smaaksensatie en dat ging het hele diner door. De Langoustine ‘Guilvinec’ met kerrie, verbena en gember volgde. Eerst in een koude bereiding met rauwe langoustine, daarna in een warme. Beiden zeer smaakvol en fijn, maar mijn voorkeur ging vooral naar de warme bereiding met een fijn schuimpje van kerrie en de subtiele gember en verbenatoetsen. Het derde (voor)gerechtje op rij, de mooi gebakken Sint-Jakobsvrucht ‘Dieppe’ met peterseliewortel, kastanje en comté was echt spek naar mijn bek. Minder vernieuwend als al het voorgaande, maar zo perfect in al zijn eenvoud.

We hadden bij het menu, een aangepast wijnarrangement genomen en kregen bij elk gerecht een lekkere wijn aangeboden. Het waren geen grote Franse klassiekers, maar een mooie selectie moderne wijnen gaande van Grüner veltliner uit Oostenrijk, over Californische wijn uit Santabarbara tot Toscaanse Sangiovese uit Maremma.

Tegen de tijd, dat het eerste vleesgerecht verscheen waren mijn tafelgenoot en ik op een punt gekomen dat we al redelijk verzadigd waren. Het overkwam me nooit eerder in een restaurant van dit niveau, omdat de porties wel uitgebalanceerd zijn en in al hun puurheid zonder room en dergelijke zijn bereid, maar ik at ook nog nooit eerder zo een uitgebreid aantal hapjes vooraf. Begrijp me niet verkeerd, dit is absoluut geen punt van kritiek, want ik heb van elke hap genoten en de reden waarom we van de laatste gerechten enkel proefden was echt omdat we meer dan voldaan waren.

Het ‘Iberico Bellota’ varken met wintertruffel, butternut en wilde champignons dat als eerste vleesgerecht verscheen, was een elegant bordje met de beste stukjes van het dier, elk op een andere manier klaargemaakt. Zoals bij de meeste voorafgaande gerechten kregen we ook hier een tweede bereiding in een apart schaaltje, nl. een karbonade met een korstje van Parmezaanse kaas. Opnieuw waren de smaken zeer intens en verrassend. Voordat het laatste gerecht aan tafel werd gebracht, mochten we uit een messenblok een mes kiezen dat gemaakt werd door kunstenaar Antoine Van Loocke. Ieder handgemaakt mes heeft een ander, organisch heft van een tropische houtsoort of hoorn en elk met een eigen verhaal. Dit soort details verheffen, naast een uitmuntende keuken, een restaurant tot een hoger niveau.

Met het melklam ‘Pyreneeën-Axuria, aardpeer, witloof en citroen eindigde de warme gerechten en begon een uiterst aardige Peter Goossens aan zijn ronde. Hij bleef aan elke tafel even staan, begroete zijn gasten, informeerde naar hun bevindingen en nam welgemeende complimenten in ontvangst. Dat zou elke, zichzelf respecterende chef moeten doen.

Inmiddels had mijn gezelschap verklapt dat ik later die avond, op zijn vraag, een bezoekje aan de keuken mocht brengen. Eigenlijk sta ik niet zo graag op de voorgrond, maar ik vond het een unieke ervaring. Later werden we door een van de obers vriendelijk verzocht hem te volgen naar de keuken, waar we vervolgens ontvangen werden door Mevrouw Goossens. Zij sprak hartstochtelijk over de creativiteit van haar man en het samenhorigheidsgevoel van het personeel. Het kan niet anders dat achter deze exquise keuken een goed geoliede machine staat, met aan het hoofd een bezielde en inventieve topchef. Trots toonde ze de verschillende afdelingen en in het bijzonder hun eigen bakkerij. We hadden eerder die avond overheerlijke, zelfgebakken broodjes mogen proeven met al even lekkere hoeveboter en bijzondere olijfoliesoorten (we konden kiezen uit zes soorten!). Het valt me telkens op wanneer ik professionele keukens bezoek, dat die relatief compact, maar zeer praktisch ingericht zijn. Deze vrijwel steriele keuken behoorde eerder tot de ruimere soort met verschillende ‘nissen’ en ‘eilanden’.

Terug in het restaurant, was de desserttijd aangebroken. Ik had nog amper plaats voor een nagerecht, maar toch liet ik me verleiden om één dessert te laten vallen in ruil voor kaas. De meest uitgelezen kazen werden aan mij voorgesteld en toch koos ik er slechts twee, mijn favorieten; een smeuïge brie en een stukje Livarot. Wat was ik de dag erna graag terug gekomen om ze één voor één te proeven. Mijn gezelschap nam het voorziene limoendessert met yoghurt, kokos en chocolade Ivoire, een verfrissende keuze. Als afsluiter kregen we Peer ‘Doyenné met arabica, tonkaboon en vanille, afgewerkt met een beetje bladgoud. Een klassiek nagerecht, maar heel eigentijds gebracht. Ik miste misschien wel een aangepaste wijn bij het dessert en de kaas. Later volgde koffie en thee met daarbij chocolade en zoetigheden, maar die heb ik wijselijk aan mij voorbij laten gaan. Teveel is teveel.

Mijn conclusie:
Nooit eerder zag ik tijdens mijn vele restaurantbezoeken zulke fijne presentaties, uitgemeten en precair alsof de verschillende componenten met een pincet waren neergelegd. Een uitgelezen selectie van de fijnste ingrediënten, terroir producten harmonieus samengevoegd met intense, wereldse smaken sieren je bord en beroeren je smaakpapillen. De vakkundigheid van Peter Goossens en zijn team zal ik in de verste verte nimmer evenaren, maar zijn keuken heeft me geweldig geïnspireerd. Het heeft mijn enthousiasme weer aangewakkerd, iets dat ik beslist kan gebruiken in mijn eigen kookstudio, die weldra opengaat.

Het was een prachtige belevenis. Niet iets dat je wekelijks doet, maar iets om naar uit te kijken. Iets om voor te sparen, want goedkoop is het niet (€ 310/p.p., incl. aangepaste wijn). Toch is het elke euro waard. We gingen niet alleen naar huis met een voldaan gevoel, maar ook met een mooi boekje over Hof Van Cleve, een doosje chocolaatjes en een gesigneerde menukaart. Helaas voor jullie had ik mijn fototoestel niet bij, maar neem een kijkje op de website en je krijgt meteen een impressie.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

  • hof van Cleve
  • Michelin sterren
  • Peter Goossens
  • restaurants
  • sterrenrestaurants
  • Zonder categorie

Inge

Opmerking toevoegen Reactie annuleren

Hallo,

Hallo,

Fijn dat je hier bent!

Wij zijn Inge en Guy, optimisten en levensgenieters. Wij proberen onze 55+ lijven soepel te houden met wandelen. Aan natuur geen gebrek, want wij wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in het mooie Limburg.

Koken is een gedeelde passie en daarover bloggen, doen we ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt en we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen tintje of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht voor het glutenvrij dieet, maar ook als je vegetariër, flexitariër of pescotariër bent, zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

Kook, Leef, Geniet staat voor leven in balans. Evenwicht in de keuken, maar ook in ons leven. Een dagje minder werken in de week geeft ons nl. extra tijd om leuke dingen te doen, zoals reizen, cultuur snuiven, tuinieren, yoga, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in de grote kleine dingen.

Zoek op ingrediënt

Zoek op maand/jaar

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubriek muziek. Luister alvast deze ↓

 

Tags

aardappelen amuse asperges Aziatisch champignons coquilles courgette deegwaren dessert ei eieren feestelijk feta Fruit gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika parmezaan pasta pompoen rijst risotto salade soep spaghetti spek tomaat tomaten vegetarisch Veggie vis voorgerecht zalm zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Recente berichten

  • Zo maak je Mechelse koekoek met zomergroenten
  • De wereld op je bord bij Partaasch in Genk
  • Zo maak je een gezondere borrelplank
  • Wat zijn de kenmerken van een gezond persoon?
  • Dit is waarom wandelen zo gezond is

Volg ons op Instagram

kookleefgeniet

kookleefgeniet
[ DIGITALE PAUZE ] Wij lassen voor onbepaalde tij [ DIGITALE PAUZE ]  Wij lassen voor onbepaalde tijd een digitale pauze in. Het is niet de eerste keer dat ik twijfel of ik wel wil doorgaan met de blog. Jaren geleden heb ik al eens een hele lange pauze ingelast, maar toen begon het weer te kriebelen. Wie weet... In elk geval serveren wij dit jaar geen feestmenu's. Voortaan gaan wij koken en uit eten zonder foto's te nemen. Ook tijdens het wandelen en stappen zal ik niet langer mijn camera bij de hand houden. Kortom, we gaan weer lekker ouderwets doen. 😀 

Wie kookinspiratie en recepten zoekt, kan dat nog steeds op de blog vinden. www.kookleefgeniet.be

Alleszins heel erg bedankt om ons trouw te volgen. Misschien tot later...

#kookleefgeniet #digitalepauze #digitalbreak #pauze #digitaldetox #socialmediabreak #socialmediadetox
[ PINO & CLAUDIA ] Een wit hemd dragen als je pas [ PINO & CLAUDIA ]  Een wit hemd dragen als je pasta met tomatensaus gaat eten, is geen goed idee. Maar bij Pino en Claudia hebben ze daar een handige oplossing voor 😀. Vader en dochter, bekend van 'Mijn keuken, mijn restaurant ' weten hoe ze gasten moeten ontvangen. Hun passie voor Italiaans koken, proef je niet alleen, maar je voelt het ook. We hadden een heerlijke avond in dit ongedwongen huiskamerrestaurant. Niet onbelangrijk, ze hielden ook rekening met mijn glutenvrije wensen. Zeker een aanrader. 

#pinoenclaudia #mijnkeukenmijnrestaurant #italianfood #italianrestaurant #homemadecooking #glutenfree #glutenvrijgenk #kookleefgeniet
[ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen [ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen en zeekraal. We zijn terug thuis en brengen een ode aan de zee  met dit pastagerecht. Super eenvoudig, maar wel heel lekker. De basis van de saus is mosselkookvocht. Dat vriezen we nl. in. Het vocht wordt ingekookt met een scheutje room en opgewerkt met boter. De vis (tonijn, zalm en kabeljauw) is gebakken. Verder wordt dit gerecht afgewerkt met gebalanceerde zeekraal en gepelde garnalen. Smakelijk!

#glutenfreepasta #triovanvis #seafood #fish #recepten #kookleefgeniet #glutenvrij #glutenfreefoodie
[ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van [ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van 'le ville haute' vind je tal van mooie gebouwen en huizen, een basiliek, kleurrijke parkjes en gezellige restaurants. Wij proefden van streekproducten zoals soup de poisson en escargots.

#coteopale #boulognesurmer #opaalkust #herfstvakantie #france #dekust #frankrijk
In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd bli In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd blijven stilstaan. Denk de auto 's weg en je waant je in de jaren 20 van vorige eeuw. Het is vergane glorie, maar nog steeds charmant. De kleurrijke Belle Époque- en Art Nouveauvilla's zijn prachtig en een bezoek meer dan waard. 

#merslesbains #letreport #normandie #normandy #belleepoque #artnouveau #architecture #holiday #shorttrip #france #kookleefgeniet
[ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ] Een prachtig bos, [ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ]  Een prachtig bos, een statig kasteel, een eeuwenoude ruïne en  zalig weer, meer is er niet nodig om onze zondag compleet te maken. 

#visitlimburg #visitbilzen #wandeleninlimburg #wandelenindenatuur #jonckholt #kasteelwandeling #kookleefgeniet
[ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recep [ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recept van @sergioherman uit zijn boek Hommage, 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen. Zoals we van Sergio gewoon zijn, zat ook dit gerecht boordevol smaak. Heerlijk!

#sergioherman #mosselen #mosselrecept #mussels #musselrecipe #kookleefgeniet #weekendfood #weekendvibes #weekendcooking
[ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatst [ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatste tijd wat stiller, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer koken.  Zolang er gegeten moet worden, blijven we natuurlijk koken. 😀 Ik vind het bloggen wel meer en meer een opgave, vooral omdat ik overdag al professioneel met sociale media en computeren bezig ben.

Kookleefgeniet is een hobbyproject en het moet natuurlijk plezant blijven. Recepten uitwerken en posten zijn erg tijdrovend en momenteel wil ik die tijd aan andere zaken spenderen. Dus voorlopig blijft het hier en op de blog wat rustiger. Je vindt er uiteraard nog  heel veel recepten en inspiratie en ik blijf wel regelmatig posten, alleen iets minder. Alvast bedankt voor jullie begrip. 

Wat het visgerecht betreft, dat is gebakken schelvis met aardappelpuree, gestoomde prei en een beurre blanc met kervel, afgewerkt met rauwe champignons, tomaat en kervel.
[ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, [ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, maar wel de moeite om te delen. 

Voor 4-6 personen heb je het volgende nodig:
1,2 kg buikspek zonder been, velkant ingekerfd 
125 ml sojasaus
125 ml water
sap van 1 grote sinaasappel
3 reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels verse gember, fijn geraspt
2 steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 eetlepels  bruine suiker
Bloemkoolpuree voor evenveel personen en eventueel nog andere groenten. Ik serveerde er nog geroosterde worteltjes bij dat recept vind je wel op onze blog www.kookkeefgeniet.be

Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik een scherp mes om het  buikspek in 4-6 rechthoekige porties te snijden. Schik de porties strak tegen elkaar (met het vel naar boven) in een rechthoekige braadslede. Meng in een kom soja, water, sinaasappelsap, schil, gember, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker. Roer om en giet dan over het buikspek (moet het spek bijna volledig bedekken). Gaar het spek niet afgedekt in 3 uur gaar. Laat het even rusten alvorens te serveren.

Haal uit de oven, breng de resterende vloeistof aan de kook in een sauspan en verwijder overtollig vet. Bind de saus (indien gewenst) met een theelepel maïsmeel opgelost in een een beetje water.

Serveer met de bloemkoolpuree.

Thanks to @spierwinefarm for the recipe

#porkbelly #buikspek #braisedporkbelly #traaggegaardbuikspek #cookingforfriends #kookleefgeniet
[ ZONDAGWANDELING ] Alweer een prachtig en divers [ ZONDAGWANDELING ]  Alweer een prachtig en divers wandelgebied ontdekt @nationaalparkhogekempen Rond kasteel Pietersheim in Lanaken valt veel te zien en te beleven, een waterburcht, een kinderboerderij, mooie bossen enz. 

#nationaalparkhogekempen #natuurpuntlimburg #limburg #visitlimburg #wandelen #wandelenindenatuur #wandeleninlimburg #wandelendoetjegoed  #herfst #autumnwalks #blogger #sundayfunday
[ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan ma [ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan maak je snel deze pasta met scampi en artisjokharten op olie. De glutenvrije cavatelli brachten we mee uit Italië, maar je vindt hem zeker ook online. Je kunt de kleine pasta uiteraard ook vervangen door penne of fusili. ⁠
⁠
Je vindt dit en nog veel meer (glutenvrije) pastarecepten op onze blog. Volg de rechtstreekse link in onze bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#cavatelli #glutenfreecavatelli #pastarecept #snellerecepten #kookleefgeniet #glutenvrijepasta #glutenfreepasta #recept
[ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla ch [ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla chitarra. Zalig om eens niet te 'moeten' koken en zeker als je van zo'n heerlijk bord mag proeven.  Guy verwerkte glutenvrije pasta alla chitarra in dit recept van @sergioherman uit het boek Sergio's smaakmakers. Alla chitarra (gitaarpasta) verwijst naar het toestel met snaren waarmee deze pasta gemaakt wordt. Wij kochten de pasta afgelopen zomer in Italië. Het was alweer om duimen en vingers af te likken. 

#sergiossmaakmakers #kreeft #glutenfreepasta #glutenfree #lobsterpasta #glutenvrijgenieten #glutenfreefoodie #kookleefgeniet
[ GLUTENVRIJE CRACKERS ] Wij zijn steeds op zoek [ GLUTENVRIJE CRACKERS ]  Wij zijn steeds op zoek naar lekkere glutenvrije producten en soms komen die gewoon aanwaaien. Wij ontvingen afgelopen week nl. deze lekkere glutenvrije crackers van @lepaindesfleurs De crackers zijn niet alleen glutenvrij, maar ook biologisch. Ze zijn licht en knapperig en het ideale alternatief voor brood en komen in twee variaties, nl. boekweit en kastanje. 

Ik belegde de crackers met manchego kaas en homemade paprika confituur, dat recept vind op onze blog (zie link in bio) maar ook met huisgemaakte artisjokken spread en tonijnsalade. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben fan en zal de komende weken vaker lunchen met deze lichte crackers. Oh ja, probeer ook de Crousty Bio Cacahuète, een heerlijke lichte snack op basis van pinda's. 

@mrs.dieteo #gekregen #lepaindesfleurs #crackers #gkutenfreecrackers #glutenfree #glutenfreefood #glutenfreefoodie #getest #glutenvrij
[ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, kool [ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, koolrabi en gerookte zalm, het is eens wat anders. Makkelijk en snel te maken, het hoeft alleen 40 minuten in de oven. Je kunt hem zelfs een dag op voorhand maken, want de dag erna smaakt de gratin nog beter. Serveer er een fris slaatje bij en je hebt een complete maaltijd. Ik koos ervoor om een salade te maken met de jonge blaadjes van koolrabi, Chinese kool en raapstelen  uit de moestuin. Het recept vind je binnenkort op de blog.

#gratin #potatogratin #gratindelegumes #smokedsalmon #koolrabi #kohlrabi #kohlrabilasagne #kohlrabirecipes #kohlrabiauflauf #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #glutenvrij #glutenvrijgenieten #glutenvrijerecepten #glutenfree
[ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet [ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet rouwig om. Het was een drukke maand en daarom werd er weinig geëxperimenteerd in de keuken en nog minder gepost op de blog. Dit is dus september in een notendop. Op naar oktober...

#kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezondleven #gezondgenieten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
[ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gas [ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gast bij @restaurantdepoorterij Toch wel één van onze favorieten in de buurt. Wat chef Rudi Peters op het bord tovert met vooral groenten uit eigen tuin is ongelooflijk knap. Geen wonder dat ze op de 74ste plaats staan van de beste groenterestaurants ter wereld. Wij aten o.a. een tartaartje van wortel & kruiden, schelvis |prei|Anabel|dille, snoekbaars|knolselder|lamsoor| beukenzwam, varkenswang|spitskool|zoete peper|amandel, hoender|diepbeek ajuin|eekhoorntjesbrood|dragon, noten|vanille|Elstar Allemaal even lekker! 

#depoorterij #groenterestaurant #veggies #findining #bestveggierestaurant #visitlimburg #lekkerlimburgs #kookleefgeniet
[ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorin [ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorino naar een recept van @peppegiacomazza Eigenlijk moest dit pastagerecht gemaakt worden met paccheri, een grote tubevormige pasta. In glutenvrije versie helaas nog niet tegenkomen, maar Guy maakte er een eigen versie van en sneed in de plaats vellen glutenvrije lasagne in repen, ofwel stracci. Het was heerlijk! Recept vind je @njamtv 

#pasta #glutenfree #glutenfreepasta #mutti #njam #italianfood #kookleefgeniet
[ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er [ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er eigenlijk niet zo dol op, tenzij rauw en op deze manier als steak. Een dikke plak rode kool, gegaard in de oven, overgoten met balsamicodressing en met een topping van spek, Roquefort, appel en walnoten. Verrassend lekker! Je vindt het recept op onze blog, zie link in bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#food #foodporn #veggiesteak #foodblog #kookleefgeniet #foodblogfeed #recept #groentegerecht #veggies #instagood #rodekoolsteak #redcabbagesteak #glutenfree #redcabbage#lekkervanbijons
[ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en p [ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en pistachenoten. De inspiratie voor dit heerlijke ovengerecht haalde ik bij Nigella Lawson. Wie haar kent, weet dat haar gerechten makkelijk en snel te maken zijn. Ik vind het een ideaal gerecht wanneer je gasten krijgt, want je maakt het op voorhand klaar en schuift het daarna 40 minuten in de oven. Een lekker slaatje erbij en klaar! ⁠
Wil je het zelf proberen, kijk dan vlug op onze blog. ⁠
⁠
#foodgasm #delicious #foodie #instafood⁠
#chicken #recepten #watetenwevandaag⁠
#kitcheninspiration #cooking #kookleefgeniet ⁠
#food #homemade #easyrecipes ⁠
#dinnerideas #homecooking #ovenschotel
[ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte [ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte ontbijter? Maak je geen tijd om te ontbijten of krijg je 's ochtends geen hap binnen? Dan is deze Bircher muesli misschien een oplossing. Ik maak in het begin van de week een grote pot en eet er de rest van de week van. Het voordeel hiervan is dat je een potje mee naar het werk kan nemen of een kommetje eet wanneer jij trek hebt. Je kunt de muesli afwerken met geraspte appel en kaneel of vruchten die jij lekker vindt. Het volledige recept dat je dus naar smaak aanpast vind je op de blog: 
https://www.kookleefgeniet.be/recipe/een-gezonde-start-met-bircher-muesli/
Have a great weekend!

#birchermuesli #overnightoats #healthyrecipes#healthyrecipe#cleaneating#breakfast#wholefoods#mealprep#fuelyourbody #muesli #kookleefgeniet
Laad meer... Volg op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

  • Over ons
  • Privacybeleid

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN