Koken, bloggen en schrijven
Deze post verscheen op 28 augustus 2009 op mijn oude blog. Her zijn leuke herinneringen die ik ook hier graag deel.
Dinsdag. Tussen de reclamebladen en de vensteromslagen lag in de brievenbus, netjes ingepakt, de Culinaire Ambiance. Ik had het niet meteen in de gaten, maar toen ik het stapeltje al wandelend van de brievenbus naar de keuken doornam, ontdekte ik de editie waarop ik ongeduldig had gewacht. Ik scheurde er haastig het plastieken hoesje af, bladerde snel van achteren naar voor … en daar stond ze. Mijn eerste column. Een droom die in vervulling is gegaan. De mooiste prijs die ik ooit gewonnen heb.
Al sinds mijn kindertijd schrijf ik tekstjes en gedichtjes. Vaak gewoon gedachtespinsels, dingen die mij bezighouden of die ik al schrijvend verwerk. Toen ik enkele jaren geleden met deze blog begon, kon ik mijn twee favoriete bezigheden, schrijven en koken, combineren. Jullie reacties waren positief en een stimulans om er mee door te gaan. Nu, is die prikkel nog vergroot en de honger naar meer niet te stillen.
Vanaf nu, kun je naast deze blog ook maandelijks mijn culinaire avonturen in Ambiance lezen. Het is een rubriekje, waar ik mijn relaas doe over de zaken die mijn pad kruisen, over koken, eten, reizen, gasten ontvangen, dat soort dingen. Geen recepten, maar verhaaltjes die je doen ontdekken waarom koken en eten voor mij een passie is en die je hopelijk veel leesplezier bezorgen.
Laat je ons weten wanneer je een tip van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.