Ingredients
-
Het varkenshaasje
-
300 g varkenshaasje
-
3 eetlepels hoisinsaus
-
1 eetlepel tomatenketchup
-
1 koffielepel lichte sojasaus
-
1 koffielepel sesamolie
-
1 koffielepel geraspte gemberwortel (vers)
-
1 koffielepel geraspte look
-
Szechuanpeper (gemalen)
-
Voor de groenten
-
1 kopje sojascheuten
-
1 kopje sluimererwten
-
2 wortelen
-
1 kleine ui
-
1/2 rode paprika
-
1/3 broccoli
-
1 kopje champignons
-
koolzaadolie
-
1 teentje look
-
1 cm gemberwortel (vers)
-
3 eetlepels oestersaus
-
2 eetlepels lichte sojasaus
-
1/2 eetlepel sesamolie
-
Afwerking
-
koriander (vers)
-
krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
-
Spaanse peper (rood)
Directions
Ik blijf fan van de Aziatische keuken en dit in de breedste zin van het woord. Ik mix dan ook vaak Chinees, Thais en Indonesisch door elkaar. Vooral veel kraakverse groentjes vind ik super en ik kan het niet laten om mijn gerechten af te werken met koriander, gefruite uitjes, seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s) en pepers. Dit is een geslaagde mix van mijn favorieten.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. |
2
Done
|
Snijd de groenten in gewenste vorm (niet te grof). Verhit een beetje olie in de wok. |
3
Done
|
Serveer met gekookte Thaise rijst en met de garnituren. |