0 1
Aziatisch varkenshaasje met groenten in oestersaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het varkenshaasje
300 g varkenshaasje
3 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel tomatenketchup
1 koffielepel lichte sojasaus
1 koffielepel sesamolie
1 koffielepel geraspte gemberwortel (vers)
1 koffielepel geraspte look
Szechuanpeper (gemalen)
Voor de groenten
1 kopje sojascheuten
1 kopje sluimererwten
2 wortelen
1 kleine ui
1/2 rode paprika
1/3 broccoli
1 kopje champignons
koolzaadolie
1 teentje look
1 cm gemberwortel (vers)
3 eetlepels oestersaus
2 eetlepels lichte sojasaus
1/2 eetlepel sesamolie
Afwerking
koriander (vers)
krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
Spaanse peper (rood)

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aziatisch varkenshaasje met groenten in oestersaus

Cuisine:

Ingredients

  • Het varkenshaasje

  • Voor de groenten

  • Afwerking

Directions

Share

Ik blijf fan van de Aziatische keuken en dit in de breedste zin van het woord. Ik mix dan ook vaak Chinees, Thais en Indonesisch door elkaar. Vooral veel kraakverse groentjes vind ik super en ik kan het niet laten om mijn gerechten af te werken met koriander, gefruite uitjes, seroendeng (geroosterde kokos met pinda’s) en pepers. Dit is een geslaagde mix van mijn favorieten.

 

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten die bij het varkenshaasje staan. Doe ze in een lange schaal en bestrijk het varkenshaasje hiermee in. Laat minstens 1 uur marineren. Dep het haasje droog en schroei het rondom dicht in een beetje olie of margarine. Plaats de (ovenvaste) pan in de oven en laat 10 minuten garen. Haal het vlees uit de oven en wikkel in aluminiumfolie, laat even rusten alvorens het aan te snijden.

2
Done

Snijd de groenten in gewenste vorm (niet te grof). Verhit een beetje olie in de wok.
Roerbak de ui tot die glazig ziet, voeg de geperste of fijngesneden look en de geraspte gember toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de wortel, broccoli en paprika toe. Roerbak 3 minuten, doe de rest van de groenten en gesneden champignons erbij, alsook de sojasaus, oestersaus en een scheutje water. Stoom tot de peultjes gaar zijn. Meng de rauwe sojascheuten eronder alsook de sesamolie.

3
Done

Serveer met gekookte Thaise rijst en met de garnituren.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Salade van gegrilde groenten met feta
next
Coquilles, parelgerst, eekhoorntjesbrood en knolselder
previous
Salade van gegrilde groenten met feta
next
Coquilles, parelgerst, eekhoorntjesbrood en knolselder

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here