0 0
Bananenbrood (cake)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 rijpe bananen
80 ml kokosolie
120 ml ahornsiroop Mapje of esdoorn siroop
2 bio eieren
60 ml rijstdrink naturel Gewone melk of water kan ook
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille extract Ik gebruikte gemalen vanille
1/2 kaneelpoeder
175 g boekweitmeel
1 handje vol bosbessen (blauwe bessen) Mogen diepgevroren zijn

Nutritional information

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bananenbrood (cake)

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Eet jij ook graag af en toe eens iets zoet, maar kies je het liefst voor een gezond(er) alternatief? Dan is dit bananenbrood (cake) iets voor jou. Er zit geen suiker in, geen gluten, geen lactose, maar wel heel veel smaak! Bij brood denk je misschien niet aan zoet. Dit brood lijkt ook meer op cake. Bananenbrood (cake) komt oorspronkelijk uit de VS. Het eerste banana bread recept zou al in 1870 verschenen zijn. Er is zelfs een National Banana Bread Day. Op 23 februari wordt deze zoete lekkernij in de kijker gezet.

Je kunt bananenbrood pimpen door stukjes pure chocolade, noten, rozijnen, dadels … eigenlijk alles wat jij lekker vindt toe te voegen. Ik koos voor bosbessen, die geven de cake een welkom zuurtje.

Mijn bananenbrood ziet er donker uit omdat ik boekweitmeel gebruikt heb. Ook de ahornsiroop en kaneel maken het deeg donkerder. Je hebt honderden recepten van dit brood. Ik koos voor een gezondere versie. Je kunt het aanpassen zoals je wilt. Probeer ook deze bananenmuffins eens uit.

 

doe bessen in je bananenbrood deeg voor een fris zuurtje
© Kook Leef Geniet

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 160°. Pureer of prak de bananen fijn.

2
Done

Roer in een kom de gesmolten kokosolie en ahornsiroop. Klop de eieren eronder. Vervolgens de rijstdrank, baksoda, zout, vanille en kaneel. Meng de bananenpuree eronder en daarna lepel voor lepel het boekweitmeel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en roer er dan de (bevroren) bessen door.

3
Done

Stort het mengsel in een siliconen of een ingevette langwerpige cakevorm. Bak ongeveer 50 minuten in het midden van de oven.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kalfsgebraad met lentegroentjes
Koude komkommer en venkelsoep met sambuca geitenkaas en grijze-garnaal
next
Koude komkommer-venkelsoep
previous
Kalfsgebraad met lentegroentjes
Koude komkommer en venkelsoep met sambuca geitenkaas en grijze-garnaal
next
Koude komkommer-venkelsoep

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here