0 0
Bananenmuffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 rijpe bananen het mogen er ook 3 zijn
80 g margarine of boter
120 g rietsuiker
1 ei
200 g bloem
1 koffielepel bakpoeder
1 vanillestokje
1 eetlepel sterke koffie
1 snuifje zout
50 g chocoladestukjes
papieren muffinvormpjes
muffinbakvorm

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bananenmuffins

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Een doorsnee gezin gooit heel wat voedsel weg. Bij ons was dat niet anders. Sinds geruime tijd ga ik hier heel bewust mee om. Het vergt alleen wat creativiteit om voedselverspilling tegen te gaan. Het internet is een gigantische inspiratiebron als je zelf niet zo veel fantasie hebt.  M.a.w. als je nog een restje van het één of ander hebt, dan google je gewoon de ingrediënten en zo krijg je een heel arsenaal aan recepten. Er zit beslist ‘spek naar je bek’ bij.

Zo zat ik afgelopen weekend met twee overrijpe bananen. Ik had er pannenkoekjes mee kunnen maken, ze o.a. verwerken in een milkshake of in gebak. Het werden deze muffins. Ik voegde nog wat stukjes chocolade toe, maar je kunt ook gehakte noten toevoegen. Het recept is zo simpel, en snel klaar.

Als je geen muffinvorm hebt, kan je er ook een cake van maken.

 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180° C.

2
Done

Prak de bananen met een vork of pureestamper. Meng er de gesmolten boter onder, de suiker, het los geklopte ei, merg (zaadjes) van de vanille en de koffie. Meng alles goed onder elkaar.

3
Done

Voeg nu de bloem, zout en bakpoeder toe en meng alles luchtig door elkaar. Meng er op het einde de chocoladestukjes onder. Klop niet te lang, anders zijn de muffins te vast van structuur. Leg de papieren vormpjes in de bakvorm en vul ze met het beslag. Bak 20 - 25 minuten in het midden van de oven. Haal ze er daarna uit en laat afkoelen. Bewaar de muffins in een luchtdichte pot of koekjestrommel.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Carpaccio van rode biet met gerookte forel
next
Roodbaars, crème van aardpeer, jus van postelein en grijze garnaal
previous
Carpaccio van rode biet met gerookte forel
next
Roodbaars, crème van aardpeer, jus van postelein en grijze garnaal

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here