Ingredients
-
fondant chocoladegallets van Jacques
-
65 g ongezouten boter
-
125 g suiker
-
1 snuifje zout
-
3 bio eieren
-
65 g bloem
-
30 g cacaopoeder
-
Voor de afwerking
-
1 bakje frambozen
-
150 g bloemsuiker
-
chocolade
-
Dark pearls Jacques
-
papieren cakesvormpjes
-
1 muffinbakvorm
Directions
Een post uit de oude doos …
Patisserie is niet mijn sterkste kant maar ik wil toch wel een kansje wagen met de wedstrijd van Jacques. De opdracht is cupcakes creëren met de nieuwe Dark Pearls. De winnaar wint een kooksessie met de hoofdpatissier van “Comme chez Soi”. Niet mis als je het mij vraagt. Jullie kunnen stemmen via de Facebookpagina van Choco Jacques. Het aantal ‘likes’ is voor 50% beslissend, de rest is aan een professionele jury. Ik heb gekozen voor brownie cupcakes met een fris zoetzuur hartje van framboos. Voor mij een perfecte match.
Met de starterskit die ik ontving was het ook logisch om met chocolade aan de slag te gaan. Naast een spuitzak en een muffinbakvorm was die gevuld met een blok fondant kookchocolade, fondant gallets en Dark Pearls (krokante bolletjes met een laagje chocolade).
Meer zoet? Neem hier een kijkje.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor 180°. Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Roer er het zout en de suiker onder tot een mooi egaal geheel. Roer er vervolgens de geklutste eieren onder. Zeef het cacaopoeder en de bloem boven het chocolademengsel en vouw onder de chocolade. |
2
Done
|
Leg de papieren cakevormpjes in het muffinbakblik en vul ze voor ¾ met het chocolademengsel. Plaats gedurende 20 à 25 minuten. Prik als controle met een metalen prikker in het midden van de cupcakes. Als er niet meer te veel vulling aan de prikker blijft kleven zijn de brownies goed (ze mogen in het midden nog een beetje ‘nat’ zijn). |
3
Done
|
Laat de cupcakes afkoelen. Houd enkele frambozen achter als garnering en pureer de rest fijn, wrijf ze door een zeef en bewaar enkele lepels voor het glazuur. Maak voorzichtig een holte in de cupcakes die je een glazuurlaagje gaat geven. Giet in de holte een beetje van de frambozencoulis. |
4
Done
|
Meng voor de frambozenglazuur de bloemsuiker met een beetje frambozencoulis tot een smeerbare massa ontstaat (niet te vloeibaar). Bestrijk een aantal van de gevulde cupcakes met de frambozenglazuur en de andere gevulde met een laagje gesmolten chocolade. Terwijl het glazuur nog niet hard geworden is, garneren met de pearls en met de frambozen. De ongevulde cupcakes laat je zo. |