Ingredients
-
6 plakken rundcarpaccio
-
5 eetlepels belugalinzen
-
1 fijngehakte sjalot
-
1 eetlepel kappertjes op azijn
-
4 cocktail augurkjes op azijn
-
1/2 ontpitte en ontvelde tomaat
-
3 basilicumblaadjes
-
2 eetlepels olijfolie extra vergine
-
peper
-
fleur de sel
-
parmezaanschilfers
-
rucola
-
rucola olie
-
250 g rucola
-
100 ml koolzaadolie
-
zout
Directions
Carpaccio van rund wordt doorgaans met olijfolie, rucola en parmezaan geserveerd, maar ik wou weleens iets anders proberen, zonder afbreuk te doen aan de smaak van het vlees. Persoonlijk vind ik dat er wel een licht zure toets bij rauw vlees mag. Instinctief greep ik naar kappertjes en augurkjes, maar achteraf gezien is dat niet nieuw, denk maar aan een steak tartaar. Ik wou de zure toets eigenlijk verwerken in een salade of zo en zoals dat meestal gaat, opende ik mijn voorraadkast om te kijken welk ingrediënt ik zou kunnen gebruiken en daar stond, naast andere linzensoorten, een pakje belugalinzen (o.a. te koop bij Delhaize). Gitzwarte boontjes, die op kaviaar lijken en daaraan hun naam ontlenen. Linzen zijn voedzaam en lekker en niet te overheersend van smaak en daarom vond ik ze uiterst geschikt. Het resultaat mocht er zijn.
Liever een carpaccio van rode biet? Probeer dan zeker deze carpaccio van rode biet met gerookte forel
Wijntip: Grüner Veltliner
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de linzen gaar en giet ze daarna af. Meng de sjalot, kappertjes, augurkjes, tomaat basilicum en olijfolie onder de linzen. Breng op smaak met een zout en peper. Laat 30 minuten marineren. |
2
Done
|
De rucola olieDompel de rucola gedurende 2 minuten onder in kokend water, giet af en spoel met ijskoud water. Knijp het vocht er goed uit, hak de rucola grof en doe dit vervolgens in een smalle mengbeker, giet er de olie over en mix tot een mooie groene olie ontstaat. Breng op smaak met zout. |
3
Done
|
Verdeel de carpaccio over 2 borden, schik hierover de linzensalade en werk af met rucola olie, parmezaan, fleur de sel en enkele rucolablaadjes. Serveer naar keuze met meergranen stokbrood. |