Ingredients
-
van 5 wortelen wortelloof
-
1 flinke handvol pistachenoten, ongezouten
-
1 flinke handvol geraspte parmezaan
-
100 ml olijfolie extra vergine
-
1 teentje knoflook
-
peper en zout
Directions
Dit is niet het eerste pestorecept op onze blog, maar wel de eerste keer dat we pesto van wortelloof maken. Ja, het groen van wortelen is wel degelijk eetbaar, zeker als je biologische wortelen gebruikt. Wij hebben dit jaar prachtige worteltjes in de moestuin en het zou zonde zijn om niet alles van deze groente te gebruiken. Je kunt deze pesto van wortelloof en pistache op toastjes smeren, in pasta verwerken of bij gegrilde groenten serveren. Eigenlijk zoals de klassieke pesto.
Meer pestorecepten en inspiratie vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Doe de zachte delen van het wortelloof met de gepelde pistachenoten, knoflook, parmezaan en olie in een mixer en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. |