Ingredients
-
1 dikke bussel daslook
-
1 ui
-
1dikke aardappel
-
1 liter kippen- of groentebouillon
-
peper
-
room
-
olijfolie
Directions
Elk jaar rond deze tijd schiet de daslook uit in de tuin. Het is een plantje uit de lookfamilie dat qua uitzicht op het meiklokje lijkt. Het is dus oppassen geblazen want meiklokjes zijn giftig. Daslook woekert nogal en het is een hele klus om de scheutjes tussen de steentjes van de oprit te plukken, maar het voordeel is dat je met dit kruid lekkere dingen kunt maken; van pesto tot daslooksoep. Of als smaakmaker in omeletten, sausjes en andere gerechten. Je hele huis ruikt wel naar look, maar de smaak is wel subtiel.
Daslook is in de handel misschien iets minder makkelijk te vinden, maar je kunt met de basis van deze daslooksoep alle kanten uit. Vervang de daslook bv door spinazie, brandnetels, witlof, wortelen,…
Zin in meer daslook, probeer deze roodbaars met asperges en daslook eens.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Was en droog de daslook, verwijder de stelen en eventuele dikke nerven. Snij de blaadjes fijn. Dit is wel belangrijk anders krijg je de soep moeilijk gemixt. |
2
Done
|
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Stoof de ui 2 minuten aan, voeg de aardappelblokjes toe en vervolgens de bouillon. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappel gaar is. Doe de fijngesneden daslook erbij en breng de soep niet meer aan de kook. Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een scheutje room. |