Ingredients
-
2 dikke wortels
-
1/2 rode paprika
-
1 kleine zoetzure augurk
-
1 koffielepel kappertjes op azijn
-
1/2 koffielepel Dijonmosterd
-
1 flinke scheut olijfolie
-
peper en zout
-
naar keuze Flavormash of Tabasco
Directions
[avatar user=”inge” /]
Een poosje geleden maakte ik deze wortelspread of vegetarische préparé. Je kunt dit gezond broodbeleg kant-en-klaar kopen, maar het is ook heel gemakkelijk zelf te maken én veel lekkerder. Ik vind het wel lekker als de spread een beetje pittig is, ik voeg er daarom sambal of pittige chilisaus (Shiraga, Tabasco, Flavourmash …) aan toe. Kappertjes en augurkjes zorgen voor textuur en een zuurtje.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Schraap de wortels, en snijd ze in stukken. Halveer de paprika en snij grof. Stoom of kook de wortels en paprika gedurende ca. 8 - 10 minuten of tot ze zacht zijn. Hak de augurk fijn. Mix de wortel en paprika fijn met de mosterd, voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng op smaak met peper, zout, kappertjes en augurk en chilisaus naar keuze. Bewaar in de koelkast in een goed afsluitbare pot. |