Ingredients
-
1 bussel witte asperges
-
1 flinke bussel daslook
-
200 ml room of sojaroom
-
1/2 visbouillon blokje
-
6 kleine vastkokende aardappelen
-
2 filets roodbaars
-
peper en zout
-
1 klontje ongezouten boter
-
1 scheutje olijfolie
-
Directions
Inmiddels is het aspergeseizoen begonnen en kan je her en der daslook plukken. Daslook is een plant uit de lookfamilie. In sommige regio’s groeit hij in het wild. Ik heb enkele jaren geleden enkele plantjes geplant. Het is een lekkere en mooie bodembedekker met een subtiele looksmaak. De grote bladeren kunnen verwerkt worden in soepen, sauzen, pesto, etc. De bloemknopjes kunnen opgelegd worden zoals kappertjes en de bloemetjes zijn geschikt al eetbare decoratie. De combinatie daslook en asperges doet het bijzonder goed. Lekker bij een stukje vis, zoals roodbaars. Uiteraard kan je de roodbaars vervangen door een andere soort.
Steps
1
Done
|
Schil de asperges en verwijder de vezelige uiteinden. Was en droog de daslook. |
2
Done
|
Kook de gehalveerde aardappeltjes gaar. Snijd de asperges in gelijke stukken van ca. 3 – 4 cm en stoom of kook ze bijtgaar. Verwijder de nerven uit de daslook, snijd ze grof en blancheer ze enkele minuten. |
3
Done
|
Pureer de goed uitgelekte daslook met een scheutje room en wrijf door een zeef. Verwarm met de resterende room en breng op smaak met visbouillon, peper en zout. Als je liever een intens groene kleur hebt kan je wat gekookte spinazie toevoegen. |
4
Done
|
Bak de roodbaars in boter met olie, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de daslooksaus royaal over 2 borden, schik hierin de aardappelen en asperges. Leg de vis erbovenop en werk af met daslookbloempjes. |