0 0
Dessert met rabarber en aardbei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 stengels rabarber
aardbeien
1/2 - 1 eetlepel rietsuiker
4 bolletjes vanille-ijs
2 eetlepels crumble van droge koekjes
bloemsuiker
1 klontje boter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dessert met rabarber en aardbei

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

[avatar user=”inge” /]

Rabarber en aardbeien vormen een schitterend duo. Voeg daar nog een bolletje vanille-ijs bij en wat crumble en je hebt een perfect dessert. Die crumble kunnen verkruimelde droge koekjes zijn of wat gehakte amandelschilfers. Eerst wou ik zelf koekjes bakken, maar bleek daar geen tijd voor te hebben. Dus toverde ik wat uit mijn mouw om dit dessert met rabarber en aardbeien compleet te maken 😉

In een notenmolen (of keukenmachine) maalde ik een eetlepel havermout, evenveel blanke amandelen en cashewnoten en wat rietsuiker middel grof. Ik deed er net zoveel gesmolten boter onder tot ik een stevige massa kreeg. Eigenlijk genoeg boter om het geheel te doen kleven. Vervolgens verdeelde ik het mengsel met behulp van een kleine ring over een met bakpapier bekleed bord. Dat plaatste ik een uurtje in de koelkast tot de ‘koekjes’ opgesteven waren. Op de foto zie je de koekjes onder de hele aardbei liggen, de rest verkruimelde ik. Verder gebruikte ik nog een restje frambozencoulis, maar dat kan achterwege gelaten worden.

Zonder het opstijven van de crumble gerekend, is dit dessert met rabarber en aardbeien snel klaar.

Wat ik met de rabarber deed lees je hieronder.  Zin in een ander dessert met rabarber en aardbei? Probeer dan deze pana cotta met een soepje van rabarber eens.

 

Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.

Steps

1
Done

Schil de rabarber en snij 8 gelijke stukken. was de aardbeien. Smelt de boter in een pan en bak hierin de rabarber aan één kant tot deze gekleurd is. Draai de rabarber om en bestrooi met de rietsuiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben). Giet er een flinke scheut warm water over en laat de rabarber verder garen tot het water verdampt is. Is de rabarber nog niet beetgaar voeg dan nog wat water toe.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
groene aspergesalade met ham en ei
previous
Groene aspergesalade met ham en ei
gebakken feta met lentegroentjes
next
Gebakken feta met lentegroentjes en rozemarijn aardappelen
groene aspergesalade met ham en ei
previous
Groene aspergesalade met ham en ei
gebakken feta met lentegroentjes
next
Gebakken feta met lentegroentjes en rozemarijn aardappelen

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here