Ingredients
-
De vijgen
-
4 eetlepels magorMagor is een kaas van mascarpone en gorgonzola, je kunt die ook zelf mengen.
-
2 rijpe verse vijgengehalveerd
-
4 plakjes SeranohamKan ook met Parma- of Gandaham
-
4 blaadjes rucola
-
De toastjes
-
2 sneetjes boerenbrood
-
2 - 3 eetlepels magor
-
1 plakje Seranohamin snippers gesneden
-
De compote
-
2 rijpe verse vijgen
-
zoete rode wijnbijvoorbeeld Primitivo di Manduria Dolce naturale
-
enkele peulen kardemom
-
1 snuifje Szechuanpeper (gemalen)
Directions
Daar lagen ze. Mooie rijpe vijgen. Moeilijk te weerstaan. Klaar om ze om te toveren tot een duo van vijgen, magor en serranoham.
Misschien lust je deze gerechten met vijgen ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Vijgen met magor onder een dekentje van serranohamLeg op ieder stukje vijg een lepel kaas en bedek het met een plakje ham. Schik op de borden en werk af met een blaadjes rucola en eventueel een streepje balsamico crème. |
2
Done
|
Toastje met magor, vijgencompote en serranohamWrijf enkele kademompeulen en Szechuanpeper fijn in een vijzel. Zeef de specerijen. Schil de vijgen en snijd ze in stukken. Doe ze in een steelpannetje en giet er een bodempje wijn over en voeg een snuifje van het kardemom/pepermengsel toe. Breng aan de kook en draai het vuur zachter. Laat de wijn inkoken tot er een confituur of compote overblijft overblijft. Besmeer de toastjes met de magor, verdeel hierover de vijgencompote en werk af met hamsnippers. |