Ingredients
-
De miso zalm
-
2 zalmfilet
-
2 eetlepels witte miso
-
citroen (enkel zeste/schil)
-
peper
-
De groenten
-
1 dikke plak van ca. 1,5 cm rode kool
-
3 - 6 regenboogwortels
-
olijfolie
-
komijnpoeder
-
fleur de sel
-
(facultatief) 1 eetlepel ahornsiroop
-
peper
-
De dressing
-
4 eetlepels Griekse yoghurt
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 bosje verse dille
-
enkele druppels citroensap
-
peper en zout
-
Bijgerecht
-
gekookte quinoa (warm)
Directions
Sinds ik miso ontdekt heb, verwerk ik het vaak in visgerechten. De umamismaak van deze Japanse gefermenteerde pasta op basis van o.a. sojabonen leent zich heel goed om te combineren met vis en zeevruchten. Voor deze gegrilde miso zalm met geroosterde groenten smeerde ik de zalm voor het grillen gewoon in met wat witte shiro miso. De groenten, in dit geval regenboogwortels en rode kool werden in de oven geroosterd. Verder serveerde ik er een yoghurt-dillesaus bij en gekookte quinoa. Super easy en oh zo lekker!
Meer miso inspiratie vind je hier.
Wat vind je trouwens van onze nieuwe placemats? Ik wilde deze al zo lang en vond ze bij BGA, een online shop met heel veel leuke Scandinavische interieurspullen. Ook de bijpassende servetten vond ik daar.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? Of wanneer je een tip voor ons hebt. We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De groentenVerwarm de oven op 220°C. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snij er een plak af van zo'n 1,5 cm en halveer die. Schraap de regenboogwortels en snijd ze in de lengte in 2. Wrijf een bakplaat of braadslede in met wat olie. Leg de groenten hier op. Bestrooi met fleur de sel, peper en komijnpoeder en bedruppel vervolgens met olijfolie. Wrijf de specerijen en olie een beetje in de groenten. Plaats ca. 20 à 25 minuten in het midden van de oven en draai de groenten halverwege om. |
2
Done
|
De dressingHak de dilleblaadjes fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing. |
3
Done
|
Dep de zalmfilets droog en besmeer ze met de misopasta. Bestrooi met peper. Verhit een grillpan, wrijf in met wat olie en grill de zalm aan alle zijden. Plaats daarna kort in de oven. Zalm mag binnenin nog wat glazig zijn. |
4
Done
|
Serveer de zalm met de groenten, dressing en quinoa. |