0 0
Glutenvrije amandel-citroencake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Corrigeer aantal:
180 g amandelpoeder
4 bio eieren
100 g fijne suiker
1 onbespoten citroen (zeste en sap)
1 klontje margarine of boter
1 snuifje zout
2 eetlepels geroosterde amandelschilfers Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin
100 g bloemsuiker

Dit recept vastpinnen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije amandel-citroencake

Kenmerken:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Keuken:

Ingrediënten

Intro

Share

Deze glutenvrije amandel-citroencake is zooooo lekkkerrrrr! Door het amandelpoeder is hij niet alleen glutenvrij, maar blijft hij ook lekker smeuïg. De citroen geeft een lekkere frisse toets. Het is een heel makkelijk recept waarmee je zeker scoort. (Recept geleend van Colruyt)

Wil je liever wat minder suiker gebruiken, vervang de suiker dan bijvoorbeeld door honing. Neem dan wel maar zo’n 80 g honing. Je kunt ook stevia of andere zoetmiddelen gebruiken.

Serveer deze heerlijke glutenvrije amandel-citroencake met een kopje citroenthee van Clipper bijvoorbeeld. Nog op zoek naar een bakvorm, die vind je hier.

Eerder fan van chocolade? Probeer dan zeker onze glutenvrije chocoladecake.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden.
Voor wie glutenvrij eet, is er onze handige website www.glutenvrijleven.be
Hopelijk tot gauw!

(Visited 3.067 times, 1 visits today)

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf.
Klop de dooiers met de rest van de suiker tot een lichte schuimige massa. Meng er beetje bij beetje het amandelpoeder, de geraspte schil of zeste (enkel het gele) van de citroen en een snufje zout onder. Schep er vervolgens de eiwitten voorzichtig onder.

2
Klaar

Vet een ringvorm van ca. Ø 24 cm in met margarine of boter en giet er het cakebeslag in. Zet de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake, komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar, anders laat je hem nog iets langer bakken. Haal de cake uit de oven, en laat afkoelen.

3
Klaar

Pers de citroen uit en verwijder de pitten. Meng de bloemsuiker onder het citroensap en bestrijk hiermee de afgekoelde cake. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over en serveer.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
previous
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
martabak met atjar
next
Martabak
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
previous
Glutenvrije macaroni met romige prei-champignonsaus en salie pangrattato
martabak met atjar
next
Martabak

6 Comments Hide Comments

Volgens mij klopt het recept niet. Het mengsel van 4 eidooiers en 180 gr amandelmeel etc. werd heel dik, het was haast niet mogelijk het eiwit er goed doorheen te spatelen. Uiteindelijk heb ik het wel gebakken volgens de aanwijzing, maar het werd niet wat ik gehoopt had.

Hallo Irene, ik heb zonet het recept er nog eens bijgenomen, maar zie dat de hoeveelheden kloppen. Vreemd dat het niet lukt bij jou, want wij hebben hem al meermaals met succes gemaakt. Soms kan het liggen aan de grootte van de eieren.

Ben t alleen al tijdens t lezen eens met Irene, ik dacht hoe krijg je alleen al 180 gram amandelmeel in t vocht van 4 eidooiers (medium grootte) zonder een klont te krijgen, want is véél te weinig vocht om te mixen met t meel. Maar dacht ik probeer t zelf ook eens. En idd de amandelmeel worden 2 grote klompen in mixer gardes die ik eruit heb moeten peuteren helaas. En daar dan t eiwit doorheen scheppen…van scheppen is dan al geen sprake meer, je moet t eiwit er echt doorheen duwen anders krijg je t niet gemixt met de droge stukken amandelmeel. Er ontbreekt duidelijk vocht in welke vorm dan ook. Het staat nu in de oven in de hoop dat t nog iets wordt en heb gelukkig een backup bak-plan gemaakt. Just incase. Dus er klopt qua vocht gehalte absoluut iets niet in dit recept helaas…jammer want leek me erg lekker…

Wat vervelend dat het recept bij jullie niet lukt. Probeer eens met amandelpoeder i.p.v. amandelmeel. Wij hebben het recept nogmaals vergeleken met het origineel dat met amandelpoeder wordt gemaakt en de hoeveelheden kloppen allemaal. Bij ons is hij al meerdere keren prima gelukt.

Ik had ook een harde klomp deeg, maar ik heb er dan toch het eiwit onder geroerd – ik had het niet te stijf opgeklopt, en het deeg is ok nu!

Opmerking toevoegen