Ingredients
-
1,5 liter groentebouillonkippenbouillon mag ook voor een niet vegetarische versie
-
1 ui
-
2 wortelen
-
1 stukje knolselderij
-
1/3 broccoli
-
3 vastkokende aardappelen
-
olijfolie
-
1 laurier
-
peper
Directions
Winterse temperaturen vragen om een heerlijke kom warme groentesoep. Het is snel klaar, lekker voedzaam en eenvoudig te maken. Als er gasten komen eten, maak ik meestal feestelijke soepjes, maar op doordeweekse dagen zijn dat goedgevulde boerensoepen met grote stukken groenten erin. De soep op de foto’s is twee keer dezelfde, de tweede dag heb ik hem gemixt en tot mijn verbazing vond ik hem toen lekkerder.
Misschien lust je ook deze soep van geroosterde groenten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Verwarm de olie, fruit de in blokjes gesneden groenten even aan en voeg de bouillon en het laurierblad toe. Breng de soep aan de kook en laat op een middelmatig vuurtje koken tot de groenten gaar zijn (ca. 15 à 20 minuten). Strooi wat geraspte parmezaan over de soep, als die niet gemixt wordt. Verwijder het laurierblad en serveer naar keuze gemixt op niet. |