Ingredients
-
85 g rucola
-
120 g mozzarella parels
-
1 grondwitloof
-
2 - 3 verse vijgen
-
1 potje/zakje mozzarella parels
-
3 plakjes Parmaham
-
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-
De Dressing
-
1 koffielepel honing
-
1 koffielepel grove Tierenteynmosterd
-
8 eetlepels olijfolie extra vergine
-
4 eetlepels balsamico azijn
-
peper en zout
Directions
Deze heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham is eigenlijk een bijgerecht, maar je zou hem ook als maaltijdsalade kunnen eten. De basis is witloof, rucola en babyspinazie, maar dat kan ook een andere slamengeling zijn. Verder zitten er mozzarellabolletjes in, maar ook dat zou burrata kunnen zijn en pijnboompitten of andere noten. Eigenlijk is het een klassieke combinatie. De dressing die ik bij deze heerlijke herfstsalade serveer is op basis van honing, balsamico en grove Tierenteynmosterd. Het volledige recept van deze herfstsalade met vijgen en parmaham lees je hieronder.
Echte balsamico en een goede olijfolie extra vergine of olijfolie van de 1ste persing zijn nogal prijzig, maar de investering wel waard. Je gebruikt de olie niet om te bakken, maar wel om gerechten achteraf op smaak te brengen. Zelf hebben we minstens 3 soorten op ons aanrecht staan. De ene is wat milder, de andere kruidiger of zelfs peperig. Een betaalbare en lekkere balsamicoazijn is die van Oil & Vinegar.
Meer salades vind je hier. Heb je vijgen over en zoek je nog een lekker recept, probeer dan deze panna cotta met vijgen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Was en droog de rucola, babyspinazie, witlof en vijgen. Snij het witlof grof en meng samen met spinazie en rucola in een slakom. Snij de vijgen in partjes en schik die over de salade, net als de uitgelekte mozzarellaparels en in reepjes getrokken parmaham. |
2
Done
|
De dressingMeng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Is de dressing te zoet, doe er dan wat meer azijn bij. Indien te zuur, gebruik dan wat meer olie. Een vinaigrette of dressing moet altijd wat zuurder zijn dan je zou willen. Eén keer onder sla gemengd smaakt hij milder. |