0 0
Gebakken schelvis met groentestoofpotje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 schelvishaasjes
1 kleine spitskool
1 kleine ui
1 teentje knoflook
300 g snijbonen
1 blik kerstomaten in blik
1 koffielepel Provençaalse kruiden
1/2 koffielepel paprikapoeder
1 groentebouillonblokje
peper en zout
olijfolie
4 porties gekookte quinoa (warm)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gebakken schelvis met groentestoofpotje

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het is alweer even geleden dat we echt ‘fancy’ gekookt hebben. Nu en dan sloven we ons uit, maar vaak is het gewoon alledaagse kost. Deze gebakken schelvis met een groentestoofpotje van spitskool, snijbonen en kerstomaten is zo’n typisch voorbeeld. Lekker met quinoa, puree of gekookte aardappelen. Seizoensgebonden ingrediënten en goesting om te koken is al wat je nodig hebt.

Schelvis is een vis die ik graag gebruik, hij is betaalbaar, stevig en een perfecte vervanger van kabeljauw. Gebakken vind ik deze vis het lekkerst. Een andere favoriet is quinoa, lekker voedzaam en glutenvrij. Normaal zou ik tomatenstukjes in blik gebruikt hebben, maar in onze lokale supermarkt vond ik enkel kerstomaatjes in blik. Je kunt ze dus allebei gebruiken. Je kunt voor het stoofpotje uiteraard andere seizoensgroenten gebruiken.

Misschien lust je deze schelvis in zachte curry ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be

Steps

1
Done

Maak de groenten schoon. Snij de snijbonen in stukken van 1,5 cm en de spitskool grof. Snipper de ui en knoflook. Fruit de ui en look aan in een scheutje olijfolie en voeg de snijbonen en spitskool toe wanneer de ui glazig ziet. Roerbak enkele minuten. Voeg het blik kerstomaten toe en een half blik water. Verkruimel de groentebouillon erboven en voeg Provençaalse kruiden en paprikapoeder toe. Zet het vuur lager en laat 15 minuten met het deksel op de kookpot garen. De groenten mogen nog beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Kook intussen de quinoa gaar.

2
Done

Wentel de vis eventueel in bloem, kruid met peper en zout en bak goudbruin in boter of olijfolie, of een combinatie van de twee.

3
Done

Serveer de vis met het stoofpotje en de quinoa.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zoetzuur ingemaakte cucamelons
previous
Zoetzuur ingemaakte cucamelons
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
next
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
Zoetzuur ingemaakte cucamelons
previous
Zoetzuur ingemaakte cucamelons
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham
next
Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham

Add Your Comment